Cruce din lemn de stejar

cruce din lemn de stejar

Segmentul funerar, sau mai bine zis evenimentul în sine este complet inevitabil, iar o cruce din lemn și un sicriu sunt accesorii necesare la creștini, vrei/nu vrei.

Știam o ghicitoare din vremea liceului – Ce-ai văzut și n-ai avut? Ce-i avea și nu-i vedea? – Oricare din cele 2 obiecte menționate mai sus.

sicriu

Am scris acum multă vreme despre un dulap construit din elementele componente ale unui sicriu, care se modifică la nevoie – Sicriu care se pastreaza pana la utilizare sub forma unui raft de carti și chiar dacă întoarcem capul când vine vorba despre aceste obiecte, sperând să nu ne întâlnim cu ele prea des sau prea curând, ele există, iar tâmplăria dedicată obiectelor funerare este o realitate și o nișă cu clienți asigurați. Nu cunosc pe nimeni care să eludeze partea asta.

În pandemie cererile primite s-au modificat după vremuri și am avut un proiect, pentru un client din Germania care a vrut cantități cu 4 cifre din produsul – cruce din lemn de stejar.

S-a cerut un nivel de calitate extrem de ridicat, lemn natural cu mici imperfecțiuni pentru a accentua masivitatea materialului, finisaj cu lac și ulei. Dimensiunile nu au fost mari, înălțime 86 cm, din câte știu cele utilizate pe la noi sunt mai lungi.

Cruce din lemn de stejar

cruce din lemn finisata cu ulei
îmbinare cruce din lemn
cruce din lemn de stejar cu imperfectiuni de material

Piesele au fost realizate pe CNC, cu o precizie excepțională, cerința principală a fost ca la această cruce din lemn să nu apară nici un element metalic, iar îmbinarea să fie perfectă.

cruce de lemn de stejar pe CNC

Poate pentru tâmplarii care s-au specializat pe mobilier, ideea de a lucra astfel de elemente produce o reacție de refuz, însă vă asigur că tâmplăria are nișe multe, profitabile, scăpate din vedere ca șansă de a pune o pâine pe masă dintr-o muncă cinstită.

Update 2022 – nu fabricam cruci din lemn, nici măcar o cruce din lemn la comandă, pentru că nu este specificul nostru. Acest proiect nu s-a finalizat, neamțul vroia mii de bucăți la preț de China, fabricate în Europa. Nu se poate!

Dacă nu mă credeți vă aduc la cunoștință că am primit nenumărate cereri pentru Cutia Milei. Da … acolo unde se bagă banii la biserică ca să fie ascultate rugăciunile. Mi s-au cerut cataloage cu modele, liste de prețuri, opțiuni de decorare și finisaj. N-am avut nici un răspuns … Mă tot gândesc cum sunt fiscalizate aceste venituri, deloc neglijabile, pentru că numărul total al bisericilor din România este de peste 27.000, dintre care aproape 17.000 ale BOR. Luteranii sunt cei mai puțini – 47. Contează … sunt de 50 de ori mai multe ca spitale si de 3 ori mai multe ca școli. Doar păcănele sunt mai multe.

Se mai fac astfel de cutii si pentru banii de la nuntă, botez, reclamații, sugestii …

Vă invit să citiți – Caritate – Cutia milei – Cutia pentru donații – Cutia cu reclamații

caritate - cutie pentru donatii
cutie antica pentru colecta de bani

În unele zone ale țării se obișnuiește ca omul să cumpere din timp, mai ales dacă e vârstnic, cele necesare înmormântării, cruce din lemn, sicriu, prosoape și lumânări. Știu caz concret în care s-au schimbat prosoapele de mai multe ori, că s-a schimbat moda și n-au mai corespuns, din vina beneficiarului direct care a amânat întâlnirea cu cele veșnice multe decade față de momentul când s-a pregătit.

Eu nu m-am gândit la treburile astea, vă anunț când mă preocupă …

5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.