Creion 3D care poate imprima în lemn și metal

creion 3D

Imaginați-vă că există un creion 3D care poate desena în lemn, metal, nailon și policarbonat. 3Doodler este un creion sau stilou 3D creat de Peter Dilworth, Maxwell Bogue și Daniel Cowen, membrii companiei WobbleWorks, Inc din SUA.  A fost descris ca un pistol de lipire pentru tipărirea 3D datorită modului în care plasticul este extrudat din vârf, cu un picior de filet de plastic egal cu „aproximativ trei metri de material extrudat„. Știu că sună Science Fiction, dar avem și imagini!

3Doodler  folosește un flux constant de plastic maleabil care se întărește rapid în timp ce se răcește. Cerneala din plastic se amestecă cu particule de metal și așchii de lemn. Rezultatul imprimat miroase a lemn și nisip. E cu două viteze, pentru ca utilizatorul să poată alege metoda de lucru, în funție de preferințe.

creion 3D

Instrumentul este perfect pentru arhitecți, ingineri, designeri, artiști și alți profesioniști creativi. Se poate folosi pentru a transpune în real o idee din scris. Unora dintre noi le lipsește imaginația sau nu au fost buni le geometrie și văd mai greu în spațiu. Și se găsește și în varianta de joacă pentru copii.

creion 3D

Pe siteul oficial al producătorului am găsit și prețul, în jur de 250 dolari. Bănuiesc că livrează și în România, că nu prea am găsit în magazinele online.

creion 3D

Până azi, nu știam de existența acestui creion 3D. Știam de imprimantele 3D, știam că poți printa chitară, piese mecanice, ceasuri, biciclete, dar era un mister cum se realizează toate astea. Văzând clipurile cu creionul 3D, lucrurile au devenit puțin mai clare. E frumos progresul câteodată. Sunt curioasă cum ar arăta printată o cană, cum e cea făcută de Sorin.

creion 3D

Designerii săi spun că e foarte ușor de folosit, ca și cum te-ai juca în aer, desenând forme și flori cu degetele. Nu știm dacă e așa, dar așteptăm să ne spuneți!

Cu drag, de nou și frumos!

creion 3D

creion 3D

În metal și lemn se lucrează de mult, priceperea poate fi pusă la încercare când construiești ceva. Citește și Amenajare minimalista cu lemn și metal în stil rustic

creion 3D
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Se poate scrie o serie de cifre exp :123567980 pe suprafața metalică? Suprafața trebuie sa fie perfect neteda?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.