Nu cred că exista cineva care să nu-și fi dorit așa ceva, o corabie de lemn într-o sticlă. Pe lângă frumusetea operei de artă în sine, indiferent dacă cel ce o deține are replica unui vas celebru sau o simplă corabie fără nume, persistă intrebarea nerostită : Cum o fi realizat această minunăție în interiorul sticlei, care până la urmă are gâtul atât de scurt.

În afara contextului, dar legat de abilitatea meșterului, știam un banc despre un medic ginecolog, reciclat la un curs de mecanică care a luat examenul de ansamblare a setului motor, deși a scos un timp de zece ori mai lung decât cel cerut, pentru că a dus la bun sfârșit operațiunea lucrând doar prin gaura țevii de eșapament. Cam același nivel de dexteritate e necesar și pentru a construi o corabie de lemn, cu tot ce presupune realizarea unei machete reușite, adică toate detaliile, chilă, lemnul punții, catargele, velele, vinciuri și frânghii, cârmă, ancoră, tot tot, în miniatură.

Prima data, am să vă prezint căteva modele finite, cu sursa imaginilor de pe www.shipmodel.com și www.modelships.de, apoi am să încerc sa aduc mai aproape de cititori tehnica realizării lor. Importanța navelor este crucială în construirea imperiilor, cel englez și spaniol sunt printre cele mai cunoscute, însă si olandezii și francezii datorează corăbiilor o bună parte din istoria lor.

corabie în sticlă

corabie în sticlă

corabie în sticlă

corabie în sticlă

corabie în sticlă

corabie în sticlă

corabie în sticlă

corabie în sticlă

corabie în sticlă

Am gasit aici o scurtă descriere foarte interesantă.

Credit goes too http://www.magx.com/bizarre/fascinating-ships-in-a-bottle.html