Copacul zidit sau cum să vindeci inima unui copac bolnav

Copacul zidit

Dacă te plimbi prin zona centrului vechi al Băii Mari, peste drum de unul dintre cele mai mari colegii și în fața sediului Băncii Naționale Române, nu ai cum să nu observi copacul zidit. Eu trec des pe acolo, iar prima dată când l-am observat, a fost acum câteva zile, ceea e mă face să cred că a fost zidit recent.

În prima fază m-am gândit la Ana și la meșterul Manole, apoi m-am gândit că cineva s-a jucat, deși, în sediul BNR este pază. Și camere de luat vederi. Nu vă spun cu câtă grijă am făcut câteva poze, să nu fiu luată la întrebări.

copacul zidit

S-ar putea să-ți fie de folos și: Toaletarea copacilor între abuz și necesitate sau Sistem de sustinere pentru pomi- varianta japoneză

Copacul e mare, are flori și frunze, pare sănătos. Desigur, dacă nu luăm în calcul crăpătura mare, care a fost acoperită. L-am atins, să fiu sigură că e ciment, e posibil să nu am dreptate, să fie un material asemănător și să mă înșel. Dacă aveți informații sigure despre asta, vă rog să îmi scrieți.

Am mai văzut copaci crăpați. Am citit câte ceva despre cum se repară crăpăturile. Știu metodele de protecție împotriva dăunătorilor. Mai știu că o crăpătură în scoarța copacilor apare datorită alternanțelor de căldură sau din cauza unor intervenții din afară, mâna omului. Știu că de cele mai multe ori, aceste crăpături nu sunt dăunătoare.

copacul zidit

Nu știu dacă reușiți din poză să vă dați seama de mărimea ”lucrării” din copacul zidit, dar vă spun eu că e destul de întinsă. Presupunând că n-a fost nici om, nici femeie, zidită înauntru, ce credeți că ar putea fi?

Ps: Nu exista niciun panou în jur care să specifice existența unor lucrării. La câțiva metrii mai încolo, există un castan, mi se pare, foarte bătrân, pe care e așezată o plăcuță în care e specificat că se află în grija unei anumite instituții. 🙂

copacul zidit

copacul zidit
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.