Colecția Ripley Rough de mobila din lemn masiv de stejar

mobila din lemn masiv Dulapuri cu doua sau trei usi

Ceea ce îmi place cel mai mult la aceste colecții pe care le-am prezentat și despre care spun din nou că nu sunt produse de noi, doar că le apreciez și vreau să le prezint cu titlu informativ, este că au în componență o gamă largă de piese de mobilier, așa cum ar fi frumos și normal să fie orice set de mobilă din care poți alege și pe care îl poți combina după necesitățile de amenajare a imobilului tău.

mobila din lemn masiv
Colectia Ripley Rough

Stejarul, este lemnul din care sunt fabricate toate cele trei colecții, Ripley Rough, cea de față, Country Cottage din articolul –Mobilă în stil ”casa de la țară”– și Tokyo, din articolul –Colecția Tokyo – design modern pentru mobila din lemn masiv de stejar. Fiecare oferă o interpretare tematică care acoperă un stil dintre cele apreciate astăzi – Rustic, Vintage sau Modern. Lemnul de stejar permite, spre deosebire de alte esențe lemnoase, finisaje dintre cele mai variate, bazate pe versatilitatea fibrei dure a acestui nobil copac. Reiterez ideea de a afirma că acest gen de folosire a lemnului, pentru mobilă, de calitate, durabilă și cu respect pentru natură este modul în care trebuie să ne arătăm dragostea pentru natură, pentru că în mobilă, lemnul este corect și pe deplin pus în valoare. Nu fabricând mobilă se distruge pădurea, ci i se conferă lemnului exploatat valoare, iar cantitățile de cherestea necesare acestui gen de mobilă sunt infime față de cât îngurgitează să zicem combinatul de la Sebeș.

mobila din lemn masiv
Birou sau masa de toaleta

Pentru mobila din lemn masiv trebuie un anume fel de lemn, nu se taie orice copac, cei tineri sunt lăsați să crească, să ajungă la o maturitate. Dace lemnul este tocat și trebuie prelucrat în produse derivate și secundare atunci exploatarea pădurii arată ca și recoltarea grâului, după combină nu rămâne absolut nimic în picioare.

Pentru colecția Ripley Rough vă rog să acordați atenție modului de finisare a suprafeței lemnului, în stil rustic, cu urme evidente de la prelucrarea primară, suprafața având o anumită planeitate, dar nu se merge până la nivelarea unui patinoar. Lacurile folosite sunt mate și metodele de prelucrare a lemnului înainte de finisaj scot fibra în evidență. se arată caracterul natural al lemnului, iar crăpăturile și nodurile proprii fibrei de stejar sunt parte integrantă din aspectul final.

mobila din lemn masiv
Corpuri cu sertare si vitrine

Am avut o discuție cu un potențial client și îmi spunea că dorește o anumită piesă de mobilă dar nu știe dacă din stejar va ajunge să aibă culoarea pe care și-o dorește. Indiferent de lemnul folosit, pentru mobila din lemn masiv există metode de finisaj care pot conferi nuanța dorită pe orice suprafață de lemn. Sunt sigur că atunci când cineva caută să achiziționeze o piesă de mobilier are în minte o idee, o imagine cu siguranță, care îi stăruie în minte și reprezintă poziționarea unui anume obiect, cu caracteristici de culoare și dimensiuni care este gata poziționat acasă la el. Așa pornește oricine să cumpere mobilă. Lăsați-vă îndrumați și apreciați pe cel ce vă prezintă mobila pe care ați fi tentați să o cumpărați, dacă vă întreabă cât de multe înainte să vă ia banii. El ar trebui să știe detalii și caracteristici pe care dumneavoastră poate nu vă vin în minte să-l întrebați, el trebuie să reușească să deslușească ce aveți în minte, cum arată imaginea obiectului dorit, și să-l descrie cât mai cuprinzător.

mobila din lemn masiv
Dulapuri cu doua sau trei usi

Am văzut odată o doamnă care a venit la un designer de interioare cu o mapă compusă din tăieturi din reviste și care era extrem de bine documentată, fără a se pricepe la tâmplărie. I-a spus designerului, defalcat pe încăperi, exact ce vrea …. măsuța asta de cafea, set ca și ăsta de dormitor, culoarea asta în living și asta în bucătărie, genul ăsta de mobilier în hol. Apoi a acceptat completările designerului pentru a potrivi stilurile, cromatica și în final a plecat acasă cu soluția cereilor sale. Dar ăsta e un caz ideal, de cele mai multe ori oamenii nu știu ce vor, au doar ideea a ce vor să iasă, dar nu pot comunica viziunea lor.

mobila din lemn masiv de stejar
Masa extensibila pentru 6 sau 8 persoane

Asta încercăm să facem și noi aici. Vă arătăm cât mai multe idei, să fie cât mai detaliat și mai cuprinzător explicat ce este lemnul masiv. Noi nu vi le putem oferi pe toate, dar promit să încercăm să îndrumăm către cât mai multe direcții dacă ceea ce vreți nu se găsește la noi.

Imaginile sunt preluate de la

mobila din lemn masiv de stejar
Mic mobilier auxiliar
mobila din lemn masiv de stejar
paturi simple si duble
mobila din lemn masiv de stejar
Standuri TV

Cu drag, de modă veche și nouă.

mobila din lemn masiv
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.