Codex Silenda – cartea puzzle a lui Brad Whitney

codex silenda
Catalog Mobila

Codex Silenda este o carte cum nu ați mai văzut. Are doar cinci pagini dar se citește greu. De fapt, citirea cărții e ca un test de îndemânare mentală. Ca să o deschizi, trebuie să rezolvi un puzzle. Ca să întorci pagina, trebuie să rezolvi un alt puzzle. Și tot așa!

codex silenda

Ideea cărții îi aparține lui Brady Whitney. Fiind un copil cu imaginație bogată, în ultimul an de facultate la Universitatea de Stat din Iowa, a avut ideea creării acestei cărți pentru lucrarea sa de licență. Brady e un fel de Peter Pan, băiatul care își dorește să rămână copil, adăugând în jocurile pe care le-a creat, toate lucrurile pe care le visa când era mic.

https://youtu.be/9fmpbTvcW7I

Mă gândeam cum scad numărul cărților citite de copii. Și mă gândeam la ritmul infernal în care ne ducem viața de zi cu zi, având și noi, din ce în ce mai puțin timp de citit, care duce la faptul că nici copiii noștri nu prea pot prelua acest exemplu de la noi. Dar dacă am folosi o astfel de carte să îi momim să citească? Dacă copiii noștri ar avea nevoie să le fie trezită cumva curiozitatea? Și încep cu joc, să ajungă la poveste. Apoi încă un joc, încă o poveste!

codex silenda

Codex Silenda este făcută din lemn, ca mai toate jocurile pe care vi le prezentăm noi aici. Deși pare grea în primă fază, rezolvarea puzzle-urilor care deschid cartea e mai ușoară decât am crede. Brady Whitney spune că e nevoie de o subtilitate în gândire și rezolvăm cele cinci probleme.

Dacă vă pare interesantă, să știți că încă nu se poate comanda. Cel mai sigur, va putea fi comandată începând cu anul 2018, probabil în primăvară. Oricum, verificați-le siteul și descrierea echipei, e foarte amuzantă și ei par foarte relaxați!

Cu drag de joc!

codex silenda

codex silenda

codex silenda

codex silenda
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Catalog Mobila

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.