Chesterfield – ghid de cumpărături pentru canapele

Chesterfield Canapea Chesterfield

Chesterfield

Înainte de a scoate portofelul pentru a achita o piesă de mobilier Chesterfield cu pretenții și mai ales la valori considerabile este bine să ai în minte câteva detalii. Nu se aplică oligarhilor, nababilor și celor ce au găsit sacosele sau servietele cu bani sub birou sau în mașină. Aceia pot cumpăra liniștiți orice, de oriunde, la indiferent ce preț.

Consider că un om informat, cu cunoștințe detaliate despre subiectele care-l preocupă și cunoscător al unor argumente în clipa în care face achiziții este cel mai bun client pentru orice produs. Acel om nu va intra într-un magazin întâmplător  și nici nu va alege pe baza instinctului de moment. Va cântări opțiunile, va evalua corect ofertele și va decide să facă pasul final spre achiziție direct la sursa care corespunde cu cerințele sale.

Chersterfield set
Chersterfield set

Să cumperi o canapea, banchetă sau scaun cu butoni Chesterfield implică să știi ce anume este modelul și cum să apreciezi dacă ceea ce ai în față este un produs conform sau o replică strâmbă. Numele de Chesterfield este un atribut care desemnează doar un anume tip de tapițerii și nu este o marcă. Nu înseamnă un brand ci o tehnică și pentru a respecta tehnica este nevoie să te calibrezi cu achiziția unui astfel de produs într-o gamă anume de prețuri. Nu are cum să fie sub medie, ci mai degrabă la mijloc între limita superioară și mediu. Companiile cu renume și vechime pe piața mobilierului de lux beneficiază de atuul experienței clienților și mizează pe blazonul companiei, ne-riscând sub nici o formă să ofere produse sub standard.

mobilare de bar cu piese tip Chesterfield
mobilare de bar cu piese tip Chesterfield

Multă lume consideră că o sofa veche poate fi automat asociată cu numele de Chesterfield, daca are butoni. Butonii respectivi sunt elementul descriptiv general, însă pentru categoria de sofa ori canapea în accepțiunea generală, modelul Chesterfield trebuie să îndeplinească mai multe criterii:

  • brațele și spătarul să fie egale ca și înălțime, orice derivație duce automat la schimbarea încadrării.
  • materialul utilizat este preponderent piele naturala anilina sau catifea
  • pliurile de sub butoni să aibă un singur sens de pliere și să arate naturali, ca și cum ar fi apărut de la utilizarea îndelungată
  • brațele și spătarul trebuie să prezinte acea curbură generoasă
  • distanțele dintre butoni și simetricitatea lor denota apartenența la stilul tradițional ori lejeritatea modernă
  • pielea folosită de regulă are descrierea distressed , ceea ce înseamnă aspect învechi de folosință, inclusiv decolorarea baițului aplicat pe piele și accentuarea texturării suprafeței.
  • rama este din lemn masiv, de esență tare, dar picioarele nu fac parte din schelet. Daca la apăsare se simte vreun element de structură atunci calitatea fabricatiei este scăzută.
  • modelele cele mai scumpe folosesc pioneze de tapițerie, in stilul tradițional, însă utilizarea butonilor îmbrăcați în acelasi material ca și tapițeria este acceptată ca fiind utilizată în ultima perioadă și de către producătorii tradiționaliști
  • aspectul final trebuie să arate matlasat, uniform și fără elemente de ansamblare vizibile.
  • durata de viață depinde de categoria de preț în care este încadrat produsul, și pot fi găsite modele de sofa Chesterfield nu foarte pretențioase la prețuri decente. Produsele ieftine înglobează cu siguranță probleme de fabricație și materiale de condiție modestă.

Opțiunea de achiziție pentru piese folosite nu este o variantă de neglijat, și în condițiile unei aprecieri corecte se pot găsi variante foarte mulțumitoare care să corespundă unor bugete reduse.

După finalul lunii mai vom oferi și noi soluții de produse noi, pentru sofa sau canapea tip Chesterfield, care pot face pereche cu seria Birmingham de scaune și fotolii.

Imaginile cu aceste sofa sunt cele de mai jos, dar înca nu pot fi comandate.

Chesterfield
Canapea Chesterfield
chesterfiled
Canapea Chesterfield cu perne
chesterfiled
Model cu brate drepte si perne

Cred că filmulețul de mai jos este extrem de descriptiv pentru a înțelege ce înseamnă procesul de fabricație pentru sofalele de tip Chesterfield.

Cu drag, de oameni isteți și informați.

 

chesterfiled
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.