Subiectul pat supraetajat este de actualitate daca esti parinte, Google este martor de câte ori se cauta acești termeni.

Polemica iscată de pe urma publicării articolului despre Camere amenajate pentru mai mulți copii m-a convins de faptul că sunt mulți părinți care au aceeași problemă ca și mine. Mai mult dilemă, nu problema, nedumerire sau nevoia de elemente pentru a se putea hotărî.

În funcție de spațiul disponibil, care tind să cred că nu este prea generos, de cele mai multe ori, trebuie să imaginăm soluții care să fie maximizate din punct de vedere ergonomic, să nu ne rupă buzunarele dar și mai important să placă celor pe care îi vor deservi, adică copii. Reacțiile generate de articolul Oare copiii chiar își doresc ceea ce amenajăm noi în camerele lor? și părerile primite prin email, de cereri privitoare la acest aspect arată clar că de cele mai multe ori, camera copiilor refletă frustrările părinților din vremea copilăriei. Copii noștri ajung să primească, și ne enervează cumplit că nu apreciază, ceea ce de fapt ne-am dorit sau am perceput noi, cu mintea de copil că ne doream sau ne plăcea. – Eu și acum visez la tractorașul cu pedale din Neckermann –

Avem câteva tipuri constructive, care clar implică supraetajarea. Sus ar fi locul celui mai mare, iar jos cel mic, dacă sunt 2, dacă-s mai mulți … mă depășește. Trebuie de asemenea ales între supraetajarea clasică sau cea pe colț și mai important de înălțimea la care ridicăm patul de sus, cu câștigul de spațiu, utilitate reală, șamd. Mai trebuie gândit biroul/birourile, amplasarea lor, cât și spațiile de depozitare, aât pentru haine cât și pentru jucării. Ridic acum problema amplasării spațiilor de depozitare, cu termen lung, la îmbinarea peretelui cu tavanul, cred că acolo e spațiu berechet și e cel mai puțin folosit. Scriu toate acestea pentru că sunt în faza de proiectare, cu termen de execuție primăvară/vară 2015 a acestui spațiu + mobilare. Deja ne-am hotărât că holurile vor găzdui în acea zonă rafturi pentru cărți, pentru că altfel aș micșora spații de care mă folosesc mai bine goale, pentru acces și libertate de mișcare.

Am inclus mai jos 4 modele de pat asupra cărora am zăbovit cel mai mult, căutând inspirația pentru forma finală a ceea ce îmi doresc să fie camera copiilor.

M-ar ajuta să formulați o părere, cum credeți că e mai bine pentru ei?

Idei pentru pat supraetajat

pat supraetajat dublu
paturi suprapuse pentru copii
pat supraetajat cu scara laterala
paturi etajate din lemn masiv
mobila cu pat supraetajat alb
model de paturi etajate
pat supraetajat de colt
pat etajat pe colt
pat supraetajat din brad
Paturi de copii etajate pe colt

Modelul de pat suprapus pe care l-am fabricat – Paturi suprapuse <=> paturi supraetajate