Ultimul newsletter pe care l-am primit de la Instructables.com m-a făcut să tresar de bucurie și embargo ar fi fost un termen greu verosimil de a se putea asocia cu ceea ce ei promovau. Au concursuri deschise pentru tot felul de chestii interesante, cine nu știe site-ul sigur nu a meșterit nimic în viața lui, inspirat de Internet. Așadar, pun mâna și scriu entuziasmat email către site-ul deținut de Autodesk, firmă respectabilă, să le cer acceptul să promovez concursul lor printre cei din spațiul mioritic.

embargo Romania US

După ce expediez mailul, așa, într-o suflare, îmi cade privirea pe condiții de participare și zic … într-o doară … să arunc o privire. Caut Eligibilitate … și HOPAA ! – surpriză. Eu știu că nu-s vorbitor de limbă engleză doar că pricep mai mult decât pot să exprim.

embargo Romania US

Citesc, recitesc, mă frec la ochi, șterg ochelarii. Iau textul și-l dau lui Google să facă Machine Translate. Așa pare… că România, printre multe alte țări este cuprinsă într-un embargo comercial cu U.S.

Ce embargo comercial are România cu US?

embargo Romania US

Puteti face click pe imaginea de mai sus si deschideți Official Rules. Vă rog, cei ce aveți habar de engleză și citiți mai bine ca mine, să vedeți despre ce e vorba. Nu mi-au răspuns încă, dar scrie acolo negru pe alb. Nu e permis nici Quebecul canadian, Turcia .. Italia, Polonia … Oricât am căutat ceva despre un embargo comercial cu statele astea nu am găsit nici o informație. Poate un jurist care cetește pe un blog de lemn să știe mai multe.

Așa că, în loc să aștept cuminte răspunsul lor, stau și mă minunez singur. Ce embargo comercial are Romania cu US? Poate că cumpărăm F16 produse de ei, că exportăm mobila și pesticide prea multe peste Atlantic, ori stăm între vorbitorii de limbă slavă cu pretenția că suntem membri NATO și tremurăm în umbra Rusiei? Embargo? Noi, cu ei? Să fie de glumă poate că s-a stabilit undeva că tâmplarii din țările astea, plus Brazilia și Argentina sunt în clasa de MEȘTERI NATIV SUPERPROFESIONIȘTI și nu au voie în concursurile pentru amatori.

Autodesk este proprietarul AutoCAD, firmă serioasă, respectabilă, nu știu ce să înțeleg.

embargo Romania US

Sigur nu am priceput eu engleză și e de fapt pe dos.

Mă lămurește cineva?