Am strâns 4 ani de prezență online, cu mai multe domenii și pot trage doar o singură concluzie. Nevoia te învață, este cel mai mare lucru pe care îl câștigi în timp. Experiența despre care toată lumea vorbește la o angajare este de fapt timpul petrecut activ, rezolvând probleme. Studiul este echivalent cu achiziția de cărți, dar practica este cea care transformă cunoștințele acumulate în atribute valorificabile pentru fiecare dintre noi. Așa devenim mai buni, așa ne creștem valoarea. Nu contează de câte ori dai greș, cu condiția să nu iți frângi aripile, cel mai important este de câte ori te ridici și perseverezi. Bucuria reușitei merită tot efortul pentru a duce la bun sfârșit o treabă. Oare cum putem introduce asta în școală?
Acum 4 ani, prima mea prezență online a unui catalog de mobila arăta așa – www.mobel-amadeus.ro :
Azi, același catalog de mobila, disponibil la adresa www.stejar-masiv.ro este mult mai simplificat și mai aerisit, însă tot nu sunt mulțumit de aspectul său.
Acum lucrez la o variantă nouă de catalog de mobila online, de prezentare a mobilierului fabricat de familia mea la Baia Mare și Satu Mare, și imaginea ce se va vedea în scurt timp va fi așa :
Cel mai rău este că nu ai pe cine să întrebi cum și ce trebuie făcut. Dar … feedback-ul acumulat în timp, interacțiunea cu oamenii, cu clienții sau doar cu cei care întrebă informativ ceva aduc îmbunătățiri fabuloase cu condiția să ai urechile și mintea funcționale. Despre Photoshop și imagini de bună calitate am avut o lungă perioadă de timp o părere foarte distantă. Părea că este ceva departe, greu accesibil și disponibil doar pe bani multi. Acum 3-4 zile am trăit o revelație, căutând soluții de prezentare în prezentul catalog de mobilă a unor imagini mai frumoase. Contează foarte mult cum ”te vede” lumea.
Nu contează că esti cel mai bun în meseria ta dacă lucrul acesta nu este evident în fața celor care evaluează rezultatul muncii tale. Am publicat de multe ori imagini foarte slabe calitativ, improprii, cu fundaluri de utilaje sau depozit, chiar de la locul de unde se fabrică sau se depozitează mobila. Le-am surprins cu telefonul mobil și rareori în condiții mai fericite cu un DSLR. Sunt absolut reale, autentice și cred foarte mult în calitatea produselor pe care le punem la dispoziția celor interesați din România. Însă este foarte necesar, ca pe un ecran de calculator, laptop sau tabletă, să arate bine. Oamenii sunt învățați să primească imagini de calitate, reclamele de azi sunt foarte lucrate și se investesc sume colosale pentru ca un morcov sau o masină să arate bine în media.
Revin la revelația mea. Am căutat pe Youtube și Vimeo videoclipuri care să-mi deslușească tehnica de curățare a fundalului și modalitatea de a adăuga umbre pe un fundal alb. Este incredibil de simplu, mi-au trebuit doar 5-6 ore de incercări și am reușit să am în fața ochilor imagini de care sunt mândru și care nu schimbă cu nimic calitățile reale ale unui produs, ci le pun în valoare.
Toți cei care lucrează în web-design spun că online-ul românesc încă nu a explodat, că este loc și potențial uriaș să ne dezvoltăm și să populam spațiul .ro cu conținut de calitate.
Imaginile de mai jos sunt cele ce vor face parte din noul catalog de prezentare.



Sper și cred că vor fi apreciate.