Casă din lemn dedicată în întregime panoramei

În zona noastră geografică găsim destul de rar, dar totuși găsim, case a căror proprietari investesc sume semnificative într-un imobil ce este dedicat panoramei accesibile pe suprafața vitrată generoasă. E destul de greu, privitor la situația economică generala, să blochezi o suma de bani într-o construcție care se dedică în totalitate fructificării unei panorame frumoase, fără a pune accentul pe utilitatea directă a unui imobil ca spațiu destinat locuirii.

In aceste cazuri proprietarul nu este interesat în principal de unde va dormi, unde va mânca, sau unde își va depozita alimentele, bunurile sau mașina. Când se alege lemnul ca material principal, atunci fără îndoială că avem de-a face cu nevoi din partea superioară a piramidei necesităților, proprietarii acestora dorind ca în acest imobil să găsească relaxarea, liniștea, deconectarea față de casa ce are ca destinație principală locuitul. Panoramei i se acordă atenție, iar orientarea imobilului are în vedere tocmai acest ”amănunt”.

În acest imobil vom găsi terase, spații vitrate largi, livinguri generoase, lumină, armonie, contopirea în ambientul înconjurător. Personal as prefera mobila din lemn masiv, în stil minimalist în locul sticlei și metalului, totuși nu neg și nu contest diversitatea designului interior.

casă destinată panoramei fara acoperis

casă destinată panoramei

geamurile terasei

casă destinată panoramei

Suprafețele vitrate generoase se întâlnesc de regula în zone apropiate mării, nu la munte, dar vom ajunge să apreciem pădurea și priveliștea ce se oferă contemplării tot mai mult căutând verdele copacilor. În 2021 am ajuns să vedem lemnul diferit, atunci când avem KVH sau CLT ca soluții tehnice constructive.

casă destinată panoramei

casă destinată panoramei

bardage sau fațade din lemn la exterior

Sistemele constructive de acum permit folosirea lemnului atât la structură cât și pentru ”coaja” exterioară, fără a ne teme de o deteriorare accentuată în timp. Percepem lemnul ca pe o componentă naturală și mi-aș dori să renunțăm la orice derivat din plastic pentru izolații. Opțiunile care includ fibra de lemn sau celuloza, și chiar lâna sunt realități din proximitate.

Cu drag, de dragul panoramei și a celor în căutarea liniștii.

catalog mobila din stejar masiv Mobel Amadeus

6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Si noi am zidit bucataria si pot spune ca e minunata! Blatul de lucru l-am facut din marmura undeva pe langa Hunedoara, nu foarte scump dar foarte frumos. Electrocasnicele sunt incastrabile, unele ascunse de fronturile din lemn. Cred ce e o alternativa buna aceasta, de a zidi bucataria. Spor!

  2. #2 Comentariu nou
  3. #3 Comentariu nou

    Cam ce pret are un razboi de tesut?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.