Campanie de plantare de copaci MaiMultVerde și Septembrie cândva

Campanie Septembrie Cândva Campanie Septembrie Cândva

MaiMultVerde este o mișcare interesantă. Update 2020 – Nu am mai văzut activitate pe site din 2016, deși angrenaseră 5 mil de EURO în cei 8 ani de la înființare.

Am publicat articolul Contează ce respiri prin 2012, când am participat prima dată la o campanie de plantare de puieți de arbori. Sentimentul este foarte benefic pentru moral, după ce faci toată treaba, simți că ai plătit cumva naturii înapoi o parte din ceea ce ea ne dă, zi de zi. Nu sunt ușor de emoționat, nu am felul de exteriorizare volubil care să arate instant la exterior ce se întâmplă la interior, dar chiar a fost un sentiment de neuitat. Azi, un prieten a experimentat același sentiment și m-a rugat să-l împărtășesc cu voi.

Campanie Septembrie Cândva
Campanie Septembrie Cândva si MaiMultVerde

Donațiile cu scop de a sprijini asociațiile ce activeaza în acest segment, cel al replantărilor, poate nu sunt percepute la fel ca și participarea directă. Nu te oprește nimeni să iei cizmele în picioare și să sapi câteva gropi, dar dacă nu ai timp și tragere de inimă s-o faci, atunci măcar trimite niște bani, s-o facă altul. Cei ce lucrează cu lemnul ar trebui să se sensibilizeze în mod natural, începând cu exploatațiile forestiere, prelucrarea primară și fabricanții de mobilă și produse derivate din lemn.

Mă bate gândul să aplic și eu o schemă ca și Cătălin Spinache de la Septembrie.cândva, cel care produce inelele de lemn și care a aderat la spiritul promovat de Asociația MaiMultVerde. Fiecare inel produs și vândut de Cătălin aduce 10 lei Asociației. Imaginile par să simbolizeze inelele care prind rădăcini. Lemnul folosit de Cătălin nu dăunează pădurii, din contră, este refolosit, reciclat, previne o nouă tăiere, dar el s-a simțit mai responsabil. Asociația are mai multe campanii, iar dacă vrei poți face un cadou cuiva, un copac ce va fi plantat în pădure, iar beneficiarul cadoului va primi o felicitare, după campania la care ai aderat. Frumos.

inele de lemn
Campanie Septembrie Cândva si MaiMultVerde

inele de lemn

inele de lemn

inele de lemn

inele de lemn

inele de lemn

inele de lemn
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Buna sera . Mai aveti disponibile produse ( inele din lemn) ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.