Dacă casa în care locuiți are mansardă, sau măcar un pod, chiar si de dimensiuni mici, cu putină pricepere îl puteți transforma în raiul pe pământ pentru copii. Luați în calcul că lumea privită prin ochi de copil are alte dimensiuni, că spațiul este suficient dacă poate păși printre jucării, iar lipsa unui tavan de 4 m deasupra capului nu face decât să ii sporeasca încrederea că acel colțișor, intim, îi aparține.

Lumea lui e una frumoasă, să râdă îi vine atât de usor, pe cât îi vine să plângă. Nu e dramatism, e nivel diferit de percepție. Starea normală a unui copil e de veselie și cu dorință de joacă. Explorează viata prin joacă iar ceea ce nu corespunde din realitate cu dorința lui o completează cu frânturi de imaginație. Cred ca neuronii lui ”explodează” în sensul dezvoltării, nu simte restricțiile care ne înfrânează pe noi adulții să traim acea stare de fericire pură.

Nu e greu deci să investim câteva ore de muncă, de meșterit, de imaginat până la urmă, cu o minte de copil la dimensiunile perceptiei unui copil și în locul unui pod prăfuit și inutil să îi oferim un tărâm de basm, cu loc de joacă în care jucăriile să nu trebuiască strânse niciodată, cu tobogan, cu căsuță și pereți pictați. Vă trebuie doar câteva scanduri de lemn, holtzsuruburi si un pendular de mână. Gândiți așa, efortul merită toată bucuria ce i-o aduceți, pentru că peste 15 ani v-ați dori să o fi făcut atunci când era cine să se bucure, nu sa regretați acum când pleacă la studii.

Vreti idei? Cele de mai jos mi-au plăcut.

 mansarda

mansarda

mansarda

mansarda

 

mansarda

mansarda

mansarda

mansarda

camera copiilor

mansarda

mansarda

loc de joaca

mansarda

pat cu scara

Cu drag, de zâmbet de copil.