Caliente AF-290 – Culoarea anului 2018 – Benjamin Moore

Caliente AF-290 - culoarea anului 2018 Benjamin Moore

Mi-amintesc că roșu intens este, la fel ca și Caliente AF-290, culoarea intensă, vibrantă pe care vrei să o folosești atunci când intenționezi să provoci o reacție. Designerii aleg pentru spațiile HORECA culoarea roșie doar dacă intenționează să crească nivelul de trafic, mai exact rulajul, clienților care folosesc acel spațiu. Un roșu ca și Caliente AF-290, culoarea anului 2018 declarată de Benjamin Moore, s-ar putea pune pe fundalul unui bar, acolo unde se dorește ca cei care servesc o cafea sau o băutură să nu cadă în reverie.

Oamenii poate nu conștientizează efectiv, dar se comportă diferit în prezența unei culori puternice, activându-și neuronii, scoțând din ungherele minții gânduri care-i impulsionează să treacă la fapte. Vor consuma ceea ce au comandat rapid și se vor pune în mișcare, lăsând loc și altora să parcurgă un șablon aproape similar. Roșu intens are darul de a scurta șederea lor cu cca 40 %, evitând ocuparea locurilor pentru perioade îndelungate, fără a comanda ceva nou. Cel mai adesea este recomandat în sălile de meeting, acolo unde se defășoară întruniri de grup lucrativ.

Caliente AF-290 - culoarea anului 2018 Benjamin Moore

Roșu este vibrant, puternic, energizează, captează ochiul ușor, îndeamnă la activitate cerebrală. Dacă alegi o asfel de culoare pentru designul interior rezidențial îl vei poziționa în zonele active – intrare, hol, living, bucătărie. Pentru dormitoare un roșu ca și Caliente AF-290 trebuie să acopere suprafețe reduse, să fie în preajma oamenilor hiperactivi, sau să-l găsești doar în piese mici, pentru contrast. Visătorii, apaticii, sentimantaliștii patetici sau firile delăsătoare vor fi agasate de un asfel de ton. Dacă copilul tău pierde vremea la teme, poate o influențare a cortexului printr-un mesaj sublimal ar putea face minuni. Te-as scuti de a-l mai impulsiona verbal, ducând astfel la stari de tensiune.

Caliente AF-290

Pentru ușa de intrare mi se pare o alegere fantastică. Am apreciat aplicarea pe un siding exterior la intrarea în casă, acesta este motivul ce m-a determinat să scriu azi. Am și eu astfel de zone cu această soluție tehnică, finisate în culoare închisă, brun spre negru. Am considerat alegerea unui rosu Caliente AF-290 ca o declarație de independență, un nonconformism aparte, ieșirea din rigori clasice.

Caliente AF-290 - culoarea anului 2018 Benjamin Moore
Siding de terasa in culoarea Caliente AF-290 Benjamin Moore

Pantone declara alte două culori pentru 2018 – Care culoare este de neignorat? Pantone Unignorable și Culoarea Anului 2018 Pantone – UltraViolet

Roșu intens pe lemn este îndrăzneț și așa mă simt și eu prin proiectele pe care m-angajez să le îndeplinesc. Imaginile de față sunt preluate de pe site-ul românesc Benjamin Moore și le aparțin în totalitate.

Chapeau!

Caliente AF-290 - culoarea anului 2018 Benjamin Moore
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.