Birou copii – Birou pentru copii nefinisat cu lac

birou copii nefinisat

Nu-i decât o noapte de când am meșterit cu cei doi băieți ai mei la un birou copii – birou pentru copii nefinisat. Băieții mei au în cameră două piese de mobilier nefinisate cu nici un fel de lac. Patul suprapus în care dorm a fost fabricat acum mai bine de 3 ani și prezentat în articolul – Paturi suprapuse <=> paturi supraetajate

paturi suprapuse

Paturile au peste 200 de kg, sunt fabricate de un prieten tâmplar, Tibi, despre care am mai scris anterior. Au fost foarte bine șlefuite, iar lemnul, cu grosime de 5 cm este și astăzi intact. M-am gândit atunci că e mai simplu, dacă e nevoie de curațarea mobilei, să pun mașina de șlefuit cu vibrații pe lemn și să-l readuc la starea originală. Încă nu a fost cazul.

Apoi, în 2016, l-am rugat pe Dragoș Costache să-mi producă un birou pentru copii ( birou copii scriu numai pentru Google, căci numărul de căutări online este de 10 ori mai mare dacă lipsește ”pentru” și apar doar două cuvinte – birou copii). Biroul lui Tudor este din frasin, foarte ușor, foarte comod și în doar doi ani a ajuns cu blatul într-o stare … deplorabilă din cauza încercărilor de artă abstractă cu creioane, carioci și cerneală. Mă așteptam, e doar birou copii, copii nu pricep că asta ar fi în vreun fel un lucru negativ, nici eu n-am făcut-o la rândul meu.

Biroul fabricat de Dragos a fost cadou de ziua lui Tudor și a venit finisat doar cu ulei de portocale, o minune ! Zile la rând a mirosit incredibil în camera copiilor.

Pentru că dintr-o cauză necunoscută s-a descleiat în zona centrală, ieri am hotărât să-l remediem – treabă de 10 min, cu aracet și un ghiont de așezare la loc. Tudorul meu a fost foarte doritor să participe așa că am profitat de ocazie și i-am dat lui pensula, iar eu am făcut poze. Victor nu poate sta deoparte, este neapărat, neapărat să se implice, am reușit să îl fentăm la aplicarea aracetului, dar n-a fost chip să nu ajute la șlefuit.

Încleiere birou copii

Presarea pentru contact 🙂

birou copii nefinisat
Ala mare sus, ăla mic jos
birou copii nefinisat
ambele poziții trebuie încercate

N-a fost programat șlefuitul, doar s-a nimerit să găsesc o bucata mică de șmirghel pe suport textil cu care am vrut să îndepărtez o pată mare de cerneală. Tudor a prins ideea din zbor, s-a apucat de treabă și a continuat … mult. După 10 minute în care s-a plâns că ”arde” la degete dacă freacă mult, m-am decis să aduc aspiratorul și să fac un suport de carton pentru o bucată mai mare de smirghel. Dintr-o dată a fost floare la ureche, parfum … piece of cake. Tudor a vrut să termine treaba, chiar a remarcat că zonele șlefuite ”arată mai bine” decât cele cu urme de creion sau cariocă, așa că am dus curățarea la bun sfârșit.

Am ajutat și eu pe ici pe colo, doar puțin, pentru că n-am fost lăsat să fur din plăcerea meșteritului.

Șlefuire birou copii

Ne-am distrat o oră, chiar așa a fost, copiii mei nu-s fascinați de ecrane, preferă mișcarea. Steli, dacă citești, te vei regăsi în clipul de mai jos (N.R. – e șeful de la finisaj și-l îndrăgesc băieții foarte tare)

Treaba fiind sfârșită, dimineața a venit cu aprecieri din partea Adrianei pentru munca prestată, o satisfacție imensă pentru Tudor și încă o seară departe de televizor pentru a curăța acest birou copii – birou pentru copii. Nah, Keyword, căutări fără cuvinte de legătură … online, Google, machine inteligence.

Dovada fericirii e în acest selfie:

birou copii nefinisat

Unde e AI-ul ăla prognozat să întâlnească generația Alpha? Că Victor crește …

N-o să găsiți biroul pentru copii în catalogul Mobel Amadeus. Dacă vă place scrieți-i direct lui Dragos. Dacă vreți birou pentru adulți e musai să admirați biroul din stejar Bergen.

Cu drag, de copii harnici. Ai mei, sunt sigur că ș-ai voștri …

birou copii nefinisat
16 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.