Biblioteca dintr-o casă – în sufragerie sau în birou?

biblioteca

Eu sunt de părere că poți să vezi cum e omul, în funcție de unde își pune biblioteca în casă. Sau poate nu neapărat omul, ci mai degrabă nevasta omului :). Toții marii scriitori, dacă au poze la biroul din casa lor, sunt înconjurați de pereți întregi de cărți. Sigur, pe vremuri, cărțile erau considerate valoroase, nu erau la îndemână oricui, iar ca să ajungă la tipar, o carte trebuia să-și dovedească valoarea. Practic, să ai o biblioteca, era considerat o mare realizare. Știți că făcea parte dintre cele trei lucruri importante pe care trebuie să le faci în viață…

biblioteca

Nevoia de spațiu într-o casă crește de la ani la ani. Copiilor ne străduim să le asigurăm, când cresc, propriul lor spațiu. Părinții nu mai dorm în camera mare, cea care era și living, ci dorm în dormitor. Iar sufrageria o păstrăm pentru socializat cu invitații ori privitul la televizor. Dacă le adunăm, crește numărul încăperilor, prin urmare, nu mai e loc de o încăpere pentru biblioteca.

Cărțile au fost așezate pe unde a rămas loc, poate pe o etajeră în camera copiilor, sau pe rafturile mobilierului din sufragerie. De prea puține ori, ele sunt vedetele. Încet, încet, au fost transformate în accesorii. Iar din păcate, asta se resimte în felul în care merg lucrurile în vremurile acestea pe care le trăim.

Și totuși, lipsiți de snobism, mai întâlnim oameni care își permit să își dedice o cameră pentru o biblioteca. Dacă ar fi să le facem un profil, probabil sunt cei care au joburi care le permite munca de acasă, astfel, sunt nevoiți să aibă propriul lor birou.

biblioteca

Sau pot fi cei care consideră educația, cel mai elegant lucru din lume. De obicei, aici intervine problema. O sufragerie cu multe cărți, te duce cu gândul la o sală de studiu, nu de relaxare. Am găsit imagini care îmbină elegantul cu practicul, din acest punct de vedere.

Te-ai gândit vreodată la – Birou acasa – cum să lucrezi de acasă în loc să mergi la servici?

Poate vă inspiră pentru casa dumneavoastră!

biblioteca

biblioteca

biblioteca

În imagine apare un scaun clasic: Eames Lounge Chair – un clasic în istoria mobilierului modern

biblioteca

biblioteca

biblioteca

Cândva am scris 2 articole – Biblioteca model Roma era modelul meu preferat și din cauza faptului că nu are corespondent fizic în ofertele magazinelor a ținut capul de afiș de multe ori, an de an la vânzările din România. Am ajuns și noi să o scoatem din producție pentru că la export azi, nu se mai cere. M-am întristat pe bune, în România revin anual cereri pentru acest model, semn că clasicii nu au pierit.

Ultima livrare a fost la beneficiari care dețin 2 camere mobilate cu biblioteca Roma și derivate. Povestea e scrisă, o revăd cu drag, și cu regret. Sunt absolut sigur că prind în timpul vieții mele revenirea stilului clasic, unde un birou, o bibliotecă cu cărți printate și coniacul cu trabuc vor fi apanajul claselor sociale distincte, elegante, ce prețuiesc valori nepieritoare.

Ca să păstrăm ideea de a ridica la fileu idei neobișnuite, poate chiar inovatoare merită să citiți și despre pardosea pentru copii, o abordare atipică!

Să vedeți voi, am scris și rămâne aici!

biblioteca
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.