Been bag chair – scaunul pentru relaxare din casa ta!

Been bag chair

Been bag chair nu pare să fie sigur exact ce este, astfel încât ne e destul de greu să îi dăm o definiție în limba română. El se prezintă, după denumire, și ca un scaun, dar și ca o geantă. O geantă cu boabe de mazăre. Sunt convinsă că nu are legătură denumirea sa cu povestea prințesei care nu doarme bine noaptea pentru că cineva i-a pus sub pernele pe care dormea, o boabă de mazăre. Sunt convinsă că v-a atras și imaginea reprezentativă a articolului să dați click aici. Dacă vă simțiți obosiți, sigur vă doriți să citiți o poveste despre un articol de mobilier care relaxează.

 

Been bag chair este format dintr-un material care are la interior boabe de poliester sau orice alt material asemănător. Trăsătura lui principală e că se formează după utilizator. Istoria sa pornește cu mult timp în urmă, prin anii 1968, în Italia. Strămoșul scaunului de azi se numea Sacco și era produs de firma Zanotta, în timpul modernismului italian. După cel de-al doilea război mondial, tehnologiile noi apărute au permis creșterea proceselor de producție în masă. Materiale mai ieftine, posibilitatea de a produce mai multe obiecte și cererea mare de cumpărare, au dus la o scădere a prețurilor pentru publicul larg. Omul de rând a avut încet, încet, acces la produse și bunuri care înainte nu îi erau la îndemână.

Been bag chair

Vă recomandăm:  Fotoliu Dublu – din lemn de fag și tapițat cu stofă de catifea

Inițial, Sacco se numea ”scaunul fără formă” și încă de pe atunci, producătorii au urmărit targetarea sa către nonconformiști, către hippioți. Oamenii de familie bună ar strâmba din nas la vederea sa și nu l-ar considera o variantă de mobilier pentru casa lor. Ei bine, producătorii au dorit să dea o palmă burgheziei din acele vremuri.

Been bag chair

Aș vrea acum să dezvolt puțin toată partea asta de diferență între clase și gusturi, dar nu o voi face. Ei cu ale lor, noi cu ale noastre. Am terminat de citit cartea lui Lucian Boia: De ce e România altfel?, o recomand cu mare drag, dacă doriți să ne înțelegeți mai bine. Simt că trebuie să o recitesc curând, să mă asigur că nu uit.

Ideea e că mereu au existat idei preconcepute despre cum ar trebui să fie … orice: muzică, teatru, viață politică, comportament, relații, haine și case. E tare greu să-ți găsești calea.

Scaunul Sacco se mai găsește doar prin muzee, Been Bag Chair e peste tot. Dacă ideea de el vă displace, nu e problemă. Să rețineți doar că e tare relaxant să stai să citești în el. Ori dacă aveți un adolescent în casă, sigur se va bucura de unul. Ce ziceți?

Been bag chair

Been bag chair

Been bag chair
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.