Bagel

Se bucură de numele Bagel o ruletă cu titulatura de cea mai deșteaptă ruletă din lume. Nu e prima născocire de acest tip, dar se pare că la fel ca și în cazul Microsoft, care a renunțat la ideea de tabletă, când a primit review-uri slabe, că a trebuit să vină Apple să o prezinte publicului ca o chestie nouă pentru a fi apreciată. La fel și Bagel, pornită cu un crowd-funding pe Kickstarter.

Face măsurători din 3 poziții sau stiluri :

 – clasic, cu un șnur retractabil și afisează pe display OLED valoarea – dimensiunea 0-3 m

bagel cu snur

– remote, folosind un pointer laser și ultrasunete – dimensiunea 0,3-5 m

bagel

– parcurgând cu roata din dotare o suprafață, poate fi și lipsită de planeitate – dimensiunea 0-10 m

bagel

Comunică prin Bluetooth cu telefonul, smart evident, și memorează în cei 32 de MB înregistrări audio asociate fiecărei măsurători. Nu mai trebuie caiet și creion, sunt perimate. Rezista la căderi de la 3,7 m înălțime pe beton, are carcasă de silicon de protectie, clip de cingătoare și mai vine echipată și cu nivelă. Cine o va primi după Decembrie 2016 când va fi disponibilă pentru livrare e deja mai tare ca sabia lui Zorro și ca Chuck Norris. Simultan.

Prețul e un pic cam pipărat, dar oamenii au mizat corect pe ideea de a o oferi ca și cadou, deci valoarea e decentă în acest caz. Pachetele prezentate o fac să fie disponibilă de la prețul de 72 de dolari pentru o comandă singulară, până la incredibila sumă de 46 dolari, dacă comanzi 10. Plus Shipping, free custom tax.

Invitație

Aici deja sună interesant și m-aș bucura să încep înscrierile, pentru a strânge 8 piese de la încă 8 doritori. Eu vreau 2, una pentru mine, cealaltă pentru cadou, logic. Deci, meșteri actuali, sau în devenire, aștept emailuri la adresa calin@stejarmasiv.ro pentru a colecta 10 buc, să plasăm o comandă în comun. Livrările se fac doar în decembrie, însă am răbdare. Cine dorește?

Update 7 noiembrie – s-au completat locurile si s-au strans deja 10 buc pentru o comanda. Nu cred ca voi mai gestiona a doua comanda, eventual doritorii se pot grupa la mesajele din comment, pentru o serie noua.

Am mai comandat un produs anterior în același regim și m-am bucurat mult pentru ceea ce am primit. Expresso manual de voiaj este o poveste de succes și face exact ceea ce s-a promis.

Update 2018 – am folosit ruleta si s-a dovedit un fiasco. La eliberarea firului, când acesta se strânge brusc, duce la decalibrarea măsurătorii electronice și afișează în loc de 0.0 cine știe ce valori.

Apreciez foarte mult electronica care aduce un plus de valoare și compensează munca brută. Nu mai merită să aplicăm proceduri complicate când tehnica ne ajută, însă continui să cred că metodele simple pot verifica tehnologia. Am ajuns odata să verific o nivelă cu o sticlă de apă pătrată, pentru că nu-mi venea să cred că este chiar așa cum indica bula de aer. M-am convins că avea dreptate. Citește și – Scule de tamplarie electronice – 5 idei îți fac viața mai ușoară