Apartament din Minsk, Belarus cu decor steampunk

decor steampunk semineu metalic suspendat

Elementele de decor steampunk sunt piese corespunzătoare epocii secolului 19, când mașinile cu abur mișcau industria. Pasionații de istorie, căci trebuie să înțelegi sentimentul și vremurile acelea, aleg pentru decorul interior elemente retro, însă integrate cu gust în designul interior. Poți și singur să faci acest gen de aranjament, cu condiția să nu exagerezi, pentru că poți aluneca foarte ușor spre kitch. Excentricitatea este arta de a fi diferit fără a fi caraghios.

decor steampunk
semineu metalic suspendat

Pentru zonele ex-sovietice abordarea acestui gen este cumva firească, naturală, având în vedere multitudinea de elemente industriale învechite de care dispun. Nu toate fabricile închise ca urmă a înnapoierii tehnice sunt destinate a fi azvârlite în uitare. Designerii de interioare pot găsi elemente utile și pe care cu grijă să le integreze în amenajări foarte inspirate.

decor steampunk
etaj cu balustrade din tevi

Se pot combina elemente rovenite din mai multe stiluri, dacă nu se sare calu’ spre sibaritism, adică opulență sau supra-încărcare.

Elemente de decor steampunk :

  • țevi și coturi ruginite moderat.
  • corpuri de iluminat industriale
  • elemente de tubulatura pentru evacuarea deșeurilor sau ventilație
  • piese forjate, ansamble componente de mașini-unelte
  • sisteme de acoperiș pentru lumină naturală
  • acționări funcționale sau decorative
  • zid cu cărămidă aparentă

Elementele care calmează aspectul industial sunt de regulă pereți despărțitori sau mobilier din lemn. Placarea cu lemn încălzește metalul care trebuie bine echilibrat ca pondere în aspectul interior general. Betonul brut, poate aduce o notă exclusivistă, însă trebuie poziționat în zonele de trecere, nu în cele de staționare. Nota generală a unui decor steampunk trebuie să se dezvălui privitorului, musafirului, abia după un timp de răgaz, în care descoperă pe rând tușe de design din acest segment, plasate nu prea evident. La prima vedere e important să iasă în evidență spațiile aerisite, confortul, personalitatea deținătorului, culorile asortate. În faza a doua de cercetare, privirea va găsi, în cazul unui om atent la detalii elementele de decor steampunk, fără a le remarca ostentativ.

decor steampunk
Open Space

Cred că toată planeta, toți bloggeri au scris despre aceste imagini. Am zâmbit căutând pentru acest set de imagini descrieri și am remarcat că din păcate, cu toată admirația exprimată, nu prea s-au străduit mulți să se exprime particular. S-au folosit imaginile pentru frumusete, uneori e menționat designerul, Uglyanitsa Alexander, de origine rusă. Textele ce însoțesc imaginile publuicate pe bloguri sau reviste online de design sunt ”machine translated”. Spun toate acestea, pentru că a existat o polemică gratuita și total ne-construtivă referitoare la un articol publicat de Irina, în privința întâietății privitor la un subiect de articol. Cred că menționarea sursei de bază necesită azi muncă de investigație asifuuă și nu am încredere în rezultatul final că va fi corect.

Poate sunt primul care scrie pentru spațiul .ro despre apartamentul din Minsk, însă in spațiul de limbă engleza, cu titlul ” RUSTY PIPES AS ODD ELEMENTS ” are minim 20 de publicări.

decor steampunk
zona de acces
decor steampunk
zona de bucatarie
decor steampunk
living si dining

Mă rezum la aprecierea frumosului și la propriul comentariu privitor la aspect. De aceea e blog, aici.

La mulți ani Maria, Marioara, Mariana, Marian și Marin, să va merga bine oriunde sunteți azi !

 

decor steampunk
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.