Ai lemn? Fă-ți o bancă ! N-ai idei? Citește articolul !

Nu trebuie decât imaginație și îndemânare ca să-ți faci o bancă frumoasă. Exceptând faptul că trebuie să aibă șezut și eventual, dar nu neapărat spătar, o bancă e o bancă. Imaginația poate totuși să te surprindă, chiar dacă vei meșteri un obiect banal. Satisfactia este garantată și reprezintă un bun început in directia dobândirii unor noi aptitudini. Am mai scris despre banci de lemn, dar nu mă satur de frumusetea ideii.

Idei îmi vin, mi-ar trebui un parc de hectare ca să le pun în practică. Daca vrei să faci ceva, acel obiect fabricat de tine va avea valoare de capodoperă, doar când estimezi cantitatea de muncă pe care o depui ca să obții un rezultat. Când drumul de la idei la practică capătă formă și se și materializează, este pasul cel mai important într-o frumoasă transformare interioară.

banca vintage

banca din trunchi de stejar

banca de lemn
imagine de pe Pinterest

Poți recondiționa una, poți construi bănci din materiale vechi sau dintr-un buștean pe care îl sculptezi. Sunt utile pentru relaxare, poți să te odihnești sau poți să citești la umbră într-o zi însorită. Poți construi bănci robuste sau dimpotrivă, extrem de suple, statice sau cu funcție de balansoar. Alături de bancul de lucru pentru un tâmplar sunt piese produse din lemn care își găsesc locul într-un atelier și pot reprezenta punctul de plecare în câștigarea încrederii în priceperea unui viitor tâmplar.

Avem bănci în catalogul de mobilă Mobel Amadeus, la unele mese cu caracter rustic cum sunt modelele Xenia sau Udine. Aceste bănci au de regulă aceeași lungime cu blatul mesei și permit apropierea de blat, fără a intra complet sub acesta. Dacă vreți să păstrați o bancă sub masă e nevoie ca dimensiunea ei să fie mai mică, pentru a încăpea între picioarele mesei, adică cu cca 50 de cm mai scurtă decât masa.

Cu drag, de meșterit.

2 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.