Pentru un pasionat de vin, de orice grad, sa detina propria crama, este un vis devenit realitate. Imaginati-va doar cum este sa ai libertatatea de a alege orice vin care sa te insoteasca la masa de seara sau de noapte cu prietenii si familia, chiar din propria ta crama. Chiar si eu, care nu pot sa ma auto-caracterizez ca fiind o pasionata de vinuri, mi-as dori un asemenea spatiu. Imi si imaginez cum cobor o scara ingusta, chic de altfel, la o temperatura controlata, intr-un loc plin de rafturi cu cele mai aromate si impresionante vinuri din intreaga lume…hmmm, imi place ideea!

O crama este spatiul perfect care sa aduca omagiu vinurilor perfecte, pe care le iubesti atat de mult. Dimensiunea cramei evident depinde de marimea casei fiecaruia, dar indiferent de spatiu, sistemul  rafturilor din tavan pana in podea, in opinia specialistilor  functioneaza de minune, si in acelasi timp , iti lasa loc si pentru o masuta mica, destinata degustarii.

Tema cramei sau designul depinde total de gustul fiecaruia, ati putea opta de la cele moderne, contemporane, din sticla, sau sa mergeti pe stilul traditional, chiar medival, din lemn masiv si piatra. Daca  vreodata voi avea o crama ,  cu siguranta  ea se va incadra in stilul medieval italian cu caramida veche, rafturi din lemn de stejar antichizate si o usa de acces din piatra, arcuita.
Fie ea, moderna, traditioanala, rustica, elaborata sau simpla, o crama intotdeauna aduce unei case o doza rafinament in plus.

P.s: Eu v-am pregatit o colectie cu 6 crame, care ma incanta pe mine, adica cu lemn masiv si piatra, nu cu sticla si spoturi moderne. Ultimele 2 sunt exact pe gustul meu. Pe voi care va incanta?

Idei cu lemn masiv si piatra pentru crame …

lemn masiv si piatra
Crama – templu
lemn masiv si piatra
rafturi de colectie vs rafturi de depozitare
lemn si piatra
piatra aparenta si suporturi din lemn atipice pentru sticle
lemn si piatra
eleganta in subsol
lemn masiv si piatra
model clasic de crama
lemn si piatra
tavan boltit pentru crama