Curentul rustic industrial cere și consumă idei ce înglobează cele două materiale. Atunci când ai lemn și metal încorporate într-o piesă de mobilier cu siguranță ești setat pe acest stil. Am prezentat acum ceva vreme într-un articol un sistem de ridicare a mesei cu manivelă, folosind organe de mașini recuperate de pe vremea Revoluției Industriale.

Mi-am bătut singur cuie în talpă pentru că în urma acelui articol am primit mai multe cereri de preț, parțial informative, dar dintre toate una era chiar foarte serioasă. Piesa la care se făcea referire costa 12.000 de USD pe un site american și am încercat să reproduc sistemul de roți dințate și cremalieră angrenate de la o roată de fier cu manivelă … Ce mai, nebunie totală, pentru că pornirea pare simplă, dacă ai la dispoziție organul de mașină care face elevația și îl adaptezi intermediar între un blat și piciorul metalic sau de lemn. Eu nu am reușit să pun cap la cap un proiect în care erau implicați mai mulți meșteri fierari, strungari, turnători, deși am găsit roți conice, roată de metal cu manivelă și șurub cu filet cu pas mare sau cremaliere. Pur și simplu, proiectarea sistemului a eșuat, ce să mai vorbim de realizare.

Pe de altă parte, pentru cei ce apreciază combinația de lemn si metal, am mai multe propuneri ce se pot chiar pune în practică, adică pentru modelele de mese de mai jos, chiar se poate plasa o comandă fermă.

Au în componență elemente metalice ce fac pereche reușită cu lemnul masiv de stejar, dar nu toate componentele sunt și funcționale, ci cel mult estetice.

Astfel se poate găsi soluția de mobilare pentru o cramă sau o terasă, sau chiar un living unde piatra domină, iar metalul și lemnul completează un design integrat, autentic.

masa din lemn si metal model London
Masa London
ornament manivela
detaliu masa London
masa din lemn si metal
Masa Richmond
detali colt prindere blat de lemn
Detaliu masa Richmond
masa din lemn si metal
Masa Frankfurt
detaliu constructiv masa din lemn si metal
detaliu Masa Frankfurt
masa din lemn si metal
Masa Dallas
detaliu constructiv pentru piciorul metalic
detaliu masa Dallas
masa din lemn si metal
Masa cu manivela decorativă
mobila din lemn de stejar
detaliu masa cu manivela decorativă

Cu drag, de modă veche.