15 idei pentru mobilierul de Home Cinema

Home cinema Mobilier din lemn masiv pentru centru media

Conceptul de Home Cinema se referă la aranjamentul interior cu destinația de sunet și imagine apărut după evoluția televiziunii și a sistemelor audio. Cu un televizor echipat cu tub cinescopic și boxă/difuzoare de 5 W era cam greu să vizualizezi acum 15 ani ideea de spațiu destinat privitului la conținut video cu sunet de înaltă definiție. Dolby Sorrund, 5.1, 7.1, ecrane de 100 cm sau proiectoare păreau de domeniul fantasticului. Plus că materialul în sine avea o sursă aproape exclusivă provenind de la furnizorul de cablu TV sau satelit. Video-ul, cu caseta magnetică părea culmea nivelului de entertainment acum 20 de ani. Astăzi asistăm la evoluție peste așteptări, filme 3D, sunet spațial plus conceptul de Video on Demand. Oamenii încep să se orienteze către vizionări sau audiții la timpul și momentul când au chef de așa ceva, urmăritul filmelor programate de canalele TV la o oră anume tinde să devină ne-agreabil.

Diferența de timp pentru un film de actualitate, ce rulează de azi în cinematografe sau e disponibil pe DVD/Blue-Ray față de momentul difuzării pe un canal TV este prea mare și nimeni nu are răbdarea necesară.

Pentru variante moderne de mobilare citește – Smart living din 5 piese de stejar – Design Modular

Televizorul era o piesă de mobilier în sine acum ceva vreme, astăzi doar echipează o dotare firească pentru o locuință cu pretenții modeste. Prețurile sunt prohibitive, din prisma noastră, în România, astfel încât întreaga atenție se mută spre ansamblu ca tot unitar. Standul TV, amplasarea sistemului audio surround, dimensiunea diagonalei ecranului extra-plat, confortul oferit de canapeaua sau fotoliile din încăpere, toate sunt aspecte pe care le luăm în seamă când aranjăm acest spațiu. Masa cu scaune a dispărut din sufragerie, sufrageria se numește azi living. Dinning-ul este spațiul unde amplasăm masa și nu deține autoritar un spațiu dedicat, pentru că hrana a trecut cumva într-un plan secundar, nu mai este nevoia primară asupra căreia familia să-și concentreze eforturile. Am depășit pe scara nevoilor această cerință, acum un nivel superior, nevoia de informare, distracție sau plăcere este primordială. Nu pot evalua daca calculatorul legat la Internet comparativ cu zona audio-video are întâietate, dar cu siguranță, în fiecare casă acestea două își dispută primele două locuri.

Din prisma celui ce are ancore puternice în trecut, mobilierul pentru Home Cinema sau Home Teatre ar putea fi ales din segmentul mobila din lemn masiv, eventual reinterpretată, lemnul face față cu brio oricărei epoci și se adaptează.

Am mai prezentat în acest sens si:

cinema
Home cinema spațios de apartament
Home cinema
Mobilier din lemn masiv pentru centru media
Home cinema
Mobilier Amish pentru Home Cinema
living TV
Living cu Home cinema
Home cinema
Mobilier minimalist de efect
Home cinema
Open Space cu bucatarie, dinning si Home cinema in living
Home cinema
Decor interior elegant pentru Home Cinema de apartament
Home cinema
Home theater cu doua locuri
sala de cinema
Cinematograf acasă pe tematică Batman
set confortabil
Canapele de piele extensibile pentru home theater

home cinema lounge

Home cinema
Confort pentru Home Cinema
Stand TV
Home cinema la subsol
cinema la tine acasa
Camera media contemporana

Vizionare placuta !

Home cinema
16 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Buna ziua. Ma intereseaza dimensiuni si pret pentru produsul: Mobilier din lemn masiv pentru centru media. Multumesc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.