10 cascade relaxante pentru grădină

cascada de gradina

Am o vagă bănuială că mulți dintre voi ați fi mai mult decât încântați să aveți parte de un strop de natura în viața de zi cu zi, îndeosebi când acel strop este al tău și ai libertatea de a-l decora cum poftește inima ta. Noi îl numim grădina, alții îl numesc un colț de rai. Dar ce este o grădina fără sunetul liniștitor al apei, menit să ne aline și să ne aduca relaxarea după care tânjim, odată pierduți în vârtejul vieții cotidiene?

O cascadă în propria grădină face toată diferența și indiferent de designul exterior pe care îl abordezi, o cascadă  nu va face altceva decât să-l completeze. De aceea astăzi va propun să aflăm mai multe despre “Cum să construim o cascadă în grădina noastră?”

  1. Înainte de toate aveți nevoie de un plan bine pus la punct al proiectului.Acesta trebuie să includă dimensiunea lucrării, materialele de care aveți nevoie și zona în care va fi amplasată.
  2. Odată realizat planul, acum urmează partea mea preferată: achiziționarea materialelor! Aici aveți libertate totală, amintiți-vă doar că prețul ridicat nu înseamna automat calitate superioară.
  3. De îndată ce aveți la dispoziție toate materialele, trece-ți la munca propriu-zisă. Luați masurătorile cascadei și ale iazului, după care marcați pe sol pentru a ști exact perimetrul pe care trebuie să îl sapiți. 
  4. Dupa ce ați săpat groapa și pompa de apa a viitoarei cascade este în preajma voastră, purcedeți la aranjarea pietrelor din iaz astfel încât să formați  o cascada.  Cascada perfecta necesită timp și concentrare, de aceea această parte este ceea mai anevoioasă din întregul proiect.
  5. Dacă ați ajuns până aici, a venit momentul să instalați  pompa de apă urmând instrucțiunile care o însoțesc.

P. S: Mai am o mică surpriză pentru voi! 10 modele de cascade, gata sa vă completeze grădina!

cascade 2
colaj cascade

cascada in curtea casei tale

cascada in curtea ta

cascada in fata casei

cascada in gradina

cascada japoneza

cascada

cascade 1

cascade

design exterior

cascada din pian

 

cascada
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.