Toyota Setsuna – un concept car din lemn

Toyota Setsuna

Pentru Toyota, fabricantul de pe locul întâi al numărului de unități produse anual, timp de mulți ani, concept car-ul Setsuna este o declarație de imagine. A fost prezentat acum 5 ani, la salonul de la Milano, cu intenția de a redefini legătura dintre om și automobil, folosind lemnul ca simbol.

Toyota Setsuna

Lemnul înseamnă un reper în cultura asiatică.

Vă mai amintiți simbolul pentru odihnă? este compus din alăturarea simbolului Kanji pentru ”om” alături de cel pentru ”copac”

Nu degeaba fillmulețul de prezentare și promovare a concept car-ului Setsuna are ca protagoniști un nepot și un bunic. Se face legătura dintre generații și lemnul este liantul de transmitere a cunoștințelor. Întreg conceptul are legătură cu tradițiile cu noul și vechiul, cu continuitatea.

Nu cred că Setsuna va fi un proiect de producție în masă, n-are cum, este un simbol. Are un înțeles și trebuie să depășești condiția de afacere mică pentru a ajunge să deschizi drumuri. Când Toyota a construit Setsuna a făcut o declarație, un pact cu brandul de aproape 100 de ani vechime. Puțini știu că Toyota este numele unei localități și că Toyoda este numele fondatorului companiei.

Concept Car Toyota

Lemnul din Setsuna este îmbinat folosind o tehnică japoneză fără cuie sau șuruburi numită OKUARI. Pagina oficială a prezentării Setsuna este aici.

Mașina este mică, cu doar 2 locuri și are forma unei ambarcațiuni. Include un cronometru care măsoară timpul pe durata a 100 de ani. Timpul și păstrarea acestui obiect cu valoare de simbol sunt elemente puternice cu impact, care doresc să transmită fanilor Toyota că sunt aici și asa cum sunt de mult, vor mai fi și peste 100 de ani. Promovarea trecerii la electric și propulsie cu hidrogen este un deziderat care durează, Toyota fiind cel mai longeviv brand orientat în acest sens.

Toyota Setsuna

Implicațiile ca acționar în toate brandurile de automobile japoneze va avea un cuvânt hotărâtor de spus ca direcție. Eu cred că atunci când acul indicator va arăta clar spre electric vom asista la un moment de tipul Kodak, când brusc, în 2 ani, s-a renunțat la filmul celulozic și s-a trecut la aparatură fotografică digitala. Azi cu greu mai poți explica unui copil ce înseamnă developarea unei fotografii sub becul roșu.

Setsuna înseamnă Moment – o imortalizare a unei stări, este o emoție încremenită în timp.

E frumos să înțelegeți asta, să fie un moment când realizezi implicațiile și însemnătatea. Avem toți nevoie de un moment, de un declick și de o recalibrare la valori autentice.

Soare mult vă doresc, și seara ploaie!

Citește despre cum ne facem noi promovarea – Promovarea, branding sau reclama pe canale simple sau despre tehnica de creștere a cherestelei de mare calitate – Daisugi – tehnica japoneză de producere a masei lemnoase fără tăierea copacilor

Toyota Setsuna
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.