Teatru Nottara joacă Shakespeare în jurul mesei Britain

masa Britain - Teatru Nottara

Trebuie să ajung din nou în București, să onorez invitația celor de la Singureni Manor, să-i vizitez pe tâmplarii de la iPlan Furniture și mai nou să merg la piesa jucată în teatru Nottara – A douăsprezecea noapte sau Noaptea Magilor de William Shakespeare

Teatru în jurul mesei fabricate de noi, modelul Britain, pe care am văzut-o înconjurată de actori și magie în imaginile de la premieră.

Masa Britain – A douăsprăzecea noapte sau Noaptea Magilor la Teatru Nottara

masa Britain  - Teatru Nottara

E un sentiment greu de descris în cuvinte, mă încearcă o mândrie și o recunoștință sinceră pentru șansa de a participa la proiecte inedite, cu lumina reflectoarelor pusă pe produsele plecate din Baia Mare. Știu că la teatru Nottara este o masă, din lemn de stejar românesc, lucrată de meșteri de-ai noștri, nu un produs de import.

Nu-s naționalist, sunt pe calea de a deveni patriot din convingere, atunci când trag cortina peste politică și administrație și privesc spre oamenii liberi care fac ce fac, afaceri sau cultură, restaurări sau mâncare, cu priceperea dată de experiența proprie și feedback-ul autentic al auditoriului căruia i se adresează. Că vinzi produse sau simțiri, e important cuiva să-i pese.

Masa Britain livrată la teatru Nottara a avut un parcurs lin de la comandă la livrare, îmi făceam mai multe griji pentru camionul care trebuie să oprească pe Magheru, în fața intrării. S-au descurcat cumva, masa a ajuns și piesa s-a jucat.

masa Britain - teatru Nottara

La noi, în producție, masa nu arată la fel de spectaculos ca și pe scena renumitului stabiliment cultural.

Ceva se întâmplă în așa fel încât e musai și neapărat să intru mai des într-o sală de spectacole, la teatru în special. La 10 ani după ce m-am născut am văzut în București la cinema Războiul Stelelor, acum, la câteva decenii de atunci, voi merge sigur la teatru, la teatru Nottara să văd masa fabricată de noi în piesa scrisă de Shakespeare.

Nu trebuie să știe nimeni din sală că un suflet din auditoriu va avea o coardă a sufletului mai sensibilă în plus față de a celorlalți spectatori vis-a-vis de prestația actorilor.

Poți savura un meniu tradițional la Conacul lui Maldăr pe mese livrate de noi sau să deguști un vin de la Crama Ceptura pe o masă Reinassance provenită tot de aici. În Timișoara poți stabili detaliile unei călătorii în sediul Lufthansa sau să savurezi o ciocolată caldă la ciocolateria Leonidas. Tot pe mese din stejar, din Maramureș. Deja se creionează un traseu, aproape turistic.

masa Britain picioare
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.