Spatiu sacru transformat intr-o fantana de cunostinte

biblioteca britanica

De-a lungul anilor au fost multe controverse in ceea ce priveste Olanda. Fiind categorisita in nenumarate randuri ca o tara „ prea permisiva”, tara lalelelor arata din nou spiritul neconventional care o caracterizeaza.

O noua librarie pe nume Selexys a fost infiintata in orasul olandez Maastricht, dar nu oricum! Arhitectii de la Merkx & Girod au avut o viziune mai speciala despre cum ar trebui sa arate o librarie si anume sa o construiasca intr-o biserica dominicana veche de noua secole.

Aceasta extraordinara transformare respecta arhitectura initiala, dar este imbunatatita cu elemente contemporane. Biserica dispune de 1200 de metrii patrati cu un design interior de biblioteca fascinant: mii de etajere si rafturi in care “ locuiesc” carti din toate domeniile, unele chiar vechi de peste 200 de ani.  In centrul cafenelei se afla o masa in forma de cruce inconjurata de scaune. Spatiul ocupat de cafeanea era defapt spatiul ocupat anterior de corul bisericii.

Prin pastrarea celor mai multe detalii originale, chiar intacte, arhitectii au reusit sa transforme un spatiu sacru intr-o fantana de cunostinte.

Sursa foto

biblioteca britanica
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    e o mana mai batrana, de aceea nu pare de dama 🙂 .. nu am inteles chiar tot ce ai scris Calin, dar una peste alta pare de bine. Iti multumesc mult pentru articolul tau, chiar sunt impresionata de cata poezie contine 🙂 . Daca in viitorul apropiat voi regasi adresa ta de mail si voi gasi deasemenea putin timp, iti voi trimite niste poze care sa iti mai lamureasca din nedumeriri. Nu m-am considerat nicicand o fata frumoasa, dar nici urata .. mainile atat au crescut ele … nu imi aduc aminte cat de mult imi placea sa fac treaba prin gradina, dar daca imi zicea mamaie sa fac, faceam. Poate ca de aceea au crescut mai mari si mai hotarate decat cele ale altor fete. Oricum imi aduc aminte cu mare placere de vacantele de la tara. :). Multumesc inca o data si iti doresc mult spor si inspiratie in tot ceea de iti place sa faci! Roxana