Stejarul își arată frumusețea atunci când este finisat în cele mai deschise culori. Le-am denumit nuanțe de miere, pentru că descriu cel mai bine fibra de lemn de stejar. Imperfecțiunile evidente au darul de a pune în valoare lemnul natural, masiv, iar atunci când alegem stejar ca esență de lemn pentru mobila noastră ar fi bine să acceptăm și chiar să învățăm să iubim aceste imperfecțiuni.

O mobila de calitate fabricată din lemn de stejar, care conține aspecte rustice, ca și nodurile sau crăpăturile de fibră, nu va lucra în timp, nu va crăpa sau se va deforma. Tehnica prelucrării lemnului de stejar implică o păstrare a scândurii ”verzi” cel puțin 6 luni înainte de uscarea propriu-zisă, pentru ca lemnul să se detensioneze natural. Apoi umiditatea scândurii este adusă la 8 % în uscătoare, printr-o uscare lentă, între 2-4 săptămâni. Grăbirea acestui proces poate avea rezultate ulterioare neplăcute, pentru că puterea stejarului poate continua să deformeze piesele dumneavoastră de mobilă și după achiziție.

Am văzut cu ochii mei cum două scânduri de stejar conectate printr-un holtzșurub de 5, lăsate în ploaie, au ”lucrat” și s-au deformat ducând la ruperea elementului metalic. Lemnul trebuie respectat, trebuie prelucrat cu grijă și după ce procesul de uscare s-a încheiat trebuie pus în operă imediat. Scândura uscată, dar ne-depozitată corespunzător va absorbi umiditate și va deveni iar incertă din punct de vedere a stabilității formei finale. Lemnul, ca și betonul, nu se oprește din absorbit umiditate decât dacă e tratat/uscat astfel încât renunță la condiția natural organică și devine materie inertă.

set pentru living
Set stand TV plus doua corpuri din lemn masiv de stejar

Setul prezentat în acest articol exprimă frumusețea fibrei de stejar care acompaniază în mod fericit o amenajare interioară cu produse HI-TECH de genul LED TV-urilor sau sistemele audio ultra-performante. Chiar dacă aparatura electronică nu funcționează, mobila este acolo și ne impresionează retina pe tot parcursul utilizării acelei încăperi. Alegerile noastre ne reprezintă, ne definesc și vorbesc despre noi completând imaginea familiei din care facem parte. Ceea ce alegem să ne înconjoare, decorul, mobilierul, chiar și cromatica casei, totul este o carte de vizită personală.

set pentru living
stand TV cu două uși și un sertar

Standul TV este unul generos, dar suficient de redus pentru a se potrivi unui living de apartament. Are 130x40x50 cm, iar finisajul poate fi comandat la alegere. Corpurile cu rafturi și o ușă poziționată în partea de jos au dimensiunile de 50 cm fațada, 30 cm adâncime și o înălțime de 190 cm, completând acest set cu un spațiu de depozitare sau expunere generos.

set pentru living
Balamale aruncatoare pentru usile standului TV
stand TV set living
detaliu fibra lemn rustic
stand TV set living
detaliu lemn de stejar finisat rustic

Cu drag, de amenajări reușite.

Dacă v-a plăcut ideea, dar doriți o variantă alternativă, mai puteti vedea și alt set –Set pentru living din lemn masiv de stejar – TV stand + 2 turnuri