Mai bine aș fi scris fără comentarii, dar am de comentat ceva: Îmi place acest set de cutite de nu mai pot, dar nu-mi place deloc prețul. Mă gândeam să mi-l fac cadou, pentru că uneori mai bucătăresc, dar mi-a trecut. Cine și-l permite să-mi scrie dacă e bun.

Se găsesc pe Amazon.

Set de cutite Deglon

Set de cutite Deglon

Set de cutite Deglon

Set de cutite Deglon

Set de cutite Deglon

Aceste cuțite sunt absolut încântatoare și pot constitui un cadou minunat, trebuie doar să îți dea mâna să prețuiești omul căruia îi oferi acest dar cu o asemenea valoare.

Subiectul cuțite este pentru mine unul foarte des abordat și am scris de multe ori despre ele. Dețin cuțite Fiskars și Tramontina, poate primul brand va este mai cunoscut din magazinele de bricolaj, însă Tramontina este brandul cel mai drag sufletului meu, și al soției mele. Deținem doar un singur cuțit de acest tip, însă căutăm fiecare dintre noi când bucătărim împreună să ne pice la mână cu precădere.

Acum mai bine de un an am scris despre cuțitul Tramontina când prietenul Virgil, co-autor pe acest blog, a menționat și el aprecierea pentru marca braziliană. Surpinzător, prețul lor este incredibil de mic față de performanțele oțelului și finețea tăieturii. Adriana a simțit cel mai bine diferența de a lucra alături de mine în bucătărie atunci când cuțitele noastre taie ca briciul.

Cam o dată pe lună, le trec pe toate printr-un tratament de ascuțire pe o piatră dreptunghiulară pe care o fixez sa nu alunece pe un prosop de pânză. Apoi frec lama pe ambele părți, ținând-o înclinată, la 15 grade (ochiometric, desigur). Am si Sollingen, cuțite rămase de pe vremea burlaciei, despre care anterior am crezut că sunt bune, dar mi-am schimbat părerea în timp. Cu siguranță sunt contrafăcute, le-am achiziționat din Metro, însă azi nu mi-aș mai ghida achizițiile după faimă incertă și preț scazut, fără o recomandare.

Despre cuțite de bucatarie marca  Tramontina am scris anterior articolul – Despre cuțite marca Tramontina