Scaun tapitat Sandy – model echipat cu semi-brate

scaun tapitat Sandy

Pentru noi acest scaun tapitat are denumirea de Sandy, însă nu mai este demult un produs care aparține unei singure firme, ca model. Fiecare fabrică de scaune care l-a produs l-a personalizat de-a lungul timpului pentru a-l aduce în concordanță cu cerințele pieței cărei i se adreseaza.

scaun tapitat Sandy

La Maison&Objet 2016 am găsit mai multe scaune prin standuri, cu forme foarte asemănătoare, prezentate de retaileri în foarte multe opțiuni de stofă sau echipare cu accesorii, dar respectând forme consacrate. Când am cerut referințe despre construcție și am îndrăznit să pipăi scaunul cerând informații mai detaliate, de regulă m-au mirosit că am de-a face cu tagma producătorilor și am fost ”rejectat” rapid. Nu prea a fost nimeni interesat să răspundă întrebărilor, dacă nu cumpăr. Pentru pe mai departe, m-am dat blogger și a fost mai ușor să interacționez cu reprezentanții firmelor.

Partea neplăcută a acestei piețe este că se practică turismul de spionaj, adică sunt mulți reprezentanți ai unor re-vânzători care cheltuie bani, cu deplasări prin țări din Estul Europei, vor detalii de construcție, chipurile pentru comenzi voluminoase pe viitor, vor să viziteze fabricile, cer cotații de preț pentru anumite modele, similare cu ceea ce comercializează pentru a schimba furnizorul.

De fapt vor argumente și comparații pentru a strânge de gât furnizorii actuali cu scopul de a scădea prețurile.

Este unul dintre motivele pentru care producătorii români de succes au un sistem închis de producție, care nu permite vizitarea fabricilor, chiar dacă e vorba de un potențial client. Este un joc de-a șoarecele și pisica pe muchie de cuțit, și doar timpul și experiența poate cerne potențialul client real de spion.

Sandy este un scaun tapitat la modă, apreciat universal, produs în multe locuri, și din Europa și din America, pentru piețe separate sau concurente. Nu e singurul scaun tapitat produs de noi care are corespondent cu ”frați” aproape gemeni de prin magazinele europene, am văzut că Genesis, Roxy și Tabak se găsesc sub forme foarte asemănătoare în magazine din Germania, UK și Italia. În Olanda nu mai vorbim, acolo este crema companiilor mari care intermediază comerțul cu mobila pe tot continetul european și nu numai.

Acest model de scaun tapitat este apreciat, comandat și se bucură de o perioadă foarte bună, pe toate piețele. Nivelul de calitate este ridicat, iar procesul de fabricație justifică valorile la care poate fi achiziționat. Noi îl producem și în variantă cu stofă și cu piele.

Proces de fabricatie pentru scaun tapitat model similar cu Sandy, din Irlanda.

Sper și cred că imaginile video vor fi edificatoare pentru a înțelege de ce e nevoie de un minim de număr de zile pentru a fabrica scaune la comandă, chiar dacă seriile se produc constant.

Cu drag, de lucru bine făcut.

scaun tapitat Sandy
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.