Roata de lemn

roata de lemn www.documentarist.com – roata de lemn pentru apa

Dacă Adam era chinez, mânca șarpele și azi nu mai aveam despre ce povesti, nu exista nici un păcat inițial. Arhimede a spus Evrika – eternul feminin atunci când a realizat că plutește în butoi. Nu știu ce a spus cel ce a inventat roata, dar nu cred că și-a imaginat vreodată ce va însemna pentru omenire. Sincer, nu cred ca un singur om a inventat roata, e prea fantastic să fie așa. Să datorăm avansul tehnologic unei singure sclipiri oare? Eu aș tinde să cred că mai mulți oameni au visat ceva ce se rostogolește.

Altfel cum ar fi putut face astea?

roata de lemn - originala
1stdibs.com roata plina de lemn
mecanism cu roti de lemn
ceas cu roti de lemn
roata de lemn
legatura spitelor din lemn
macara romana
macara romana
roata de lemn
roata de lemn pentru pescuit
roata de lemn
roata de lemn
alimentarea cu apa a unui viaduct
roata siriana de alimentare a apeductului
gard cu roti din lemn
simple.wikipedia.org – roti de car
roata din lemn pentru apa
www.documentarist.com – roata de lemn pentru apa

Subiectul este foarte actual, incredibil de căutat și din păcate am puține date concrete. Am fost sunat de cel puțin 4-5 persoane interesate direct de proiecte care implică construcții utilitare din lemn, mori pe apa, vâltori sau alte inginerii tradiționale și nu am raspunsuri concrete.

Dacă sunteți printre cei care pot face astfel de obiecte, aștept cu drag informații și imagini, promit sa le fac publice si sa va recomand, benevol, celor interesati. Sunt proiecte foarte particularizate, unicate, care necesită contact direct între beneficiar și producător. M-as bucura să stiu ca meserii ce par uitate, legate de istorie, de obiecte fabricate artizanal, insa functionale, mai prezinta interes. Va asigur ca sunt oameni care își doresc astfel de realizari din lemn.

Cândva rotarul si morarul din sat stiau singuri să își procure materia primă, să își construiască uneltele necesare și să construiască sau sa exploateze rezultatul muncii lor. Am scris despre parcul mulinologic de la Eftimie Murgu și acel articol a fost extrem de apreciat. Ma bucură și pe mine informarea pentru articole pentru ca învăț întruna ceva nou.

Cu drag, de modă veche.

roata de lemn
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    superb,felicitari pentru acest articol

  2. #2 Comentariu nou

    Vreau sa fac roti ,mori de vint si multe alte lucruri ,aștept comenzi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.