Retușarea deteriorărilor cauzate de manipularea mobilei din lemn masiv

mobila din lemn masiv Bordura mesei din lemn masiv Octopus

Nu pretindem perfecțiunea din partea curierilor pentru că suntem conștienți că până la urmă tot români suntem și explicațiile justificative cerute departamentului de clienți până la urmă sunt pierdere de timp. Rareori se întâmplă astfel de accidente, avem grijă să împachetăm toate produsele expediate pe curier cu colțare de carton si apoi în carton de 5 straturi. Pe suprafața din lemn masiv finisată se aplică folie expandată de 3 mm apoi cartonul.

Totuși se întâmplă, uneori din vina curierilor, alteori din cauza multiplelor mutări ale obiectului. Dacă greutatea sau volumul piesei de mobila din lemn masiv nu se împacă tare bine cu dimensiunile scărilor sau a ușilor de acces în locuințe, finisajul exterior poate avea de suferit. Nu contează neapărat sursa deteriorării, noi considerăm important ca cel cea achiziționat o piesă de mobilă de la noi să o poată folosi în condiții bune, fără imperfecțiuni apărute din cauzele mai sus enumerate.

Masa Octopus se livrează cu blatul și piciorul metalic detașat, ambalate fiecare separat. Montajul se face în 10 minute prin fixarea piciorului metalic cu șuruburi cu cap imbus în piulițele îngropate din blatul mesei. Având în vedere ca designul mesei implică o bordură neregulată, este nepotrivit de a se ambala bordura cu colțare și atunci folosim două straturi de carton 5-layer.

masa din lemn masiv cu picioare metalice
Masa Octopus cu picioare metalice

Avantajul major al lemnului masiv este că permite retușări, operațiune destul de imposibilă la piesele fabricate prin aplicări de furnire peste plăci aglomerate. Furnirul uzual are grosimea de 0,9 mm și este lipit mai bine sau mai rău de placa de MDF sau PAL, după cum are procedeul firma producătoare. Refacerea aspectului exterior este posibilă în cazul lemnului masiv prin refinisarea suprafeței. Se șlefuiește suprafața, apoi se aplică baițul care conferă culoarea ( dacă finisajul permite această operațiune) apoi se aplică straturile de lac până la obținerea nivelului de protecție inițial. Lacurile noastre sunt formate din bază plus întăritor, de aceea e destul de impropriu ca operațiunea de retușare să fie făcută altundeva decât în fabrică, însă distanțele și cheltuielile de transport ne obligă să oferim soluții ad-hoc. Dacă anterior am subliniat o caracteristică negativă a românului, aceea de neglijență, același reprezentant al nației dă dovadă de îndemânare și pricepere putând să se descurce și singur cu diverse treburi, pe care în alte țări europene un neamț sau un francez nu s-ar descurca singur și ar chema un ”specialist”. Noi putem schimba singuri o priză, un ștecher, sau să ne zugrăvim casa. La mașină mai meșterim una alta iar niște rafturi sau mobilă de prins pe perete se poate face cu ajutorul vecinului care are o mașină de găurit.

Mai jos aveți imaginile cu o masă Octopus care s-a zgâriat pe o margine a bordurii. Finisajul este Soft Laquer și se poate remedia cu baiț de culoare galbenă, diluat apoi prin lăcuire în două straturi. Alte finisaje, cum ar fi Antik Grey sau Old Brown nu se pot remedia la fața locului și este necesară întoarcerea obiectului

mobila din lemn masiv
Bordura mesei din lemn masiv Octopus
lac incolor mat pentru din lemn masiv
Materiale de finisaj pentru produse din lemn masiv
lac incolor mat pentru lemn
1 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Adezivul folosit este unul special pentru obiecte de uz alimentar?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.