Pentru multe dintre obiectele care azi va incurca, care au devenit nefolositoare, pe care nu mai stiti in ce colt de casa, garaj sau balcon sa le depozitati s-ar putea sa reconsiderati gandul de a le arunca si sa redati o noua viata. Trebuie putin efort, ceva timp, un pic mai multa indemanare, dar pana la urma, merita tot efortul sa va bucurati de rezultatele unei munci care nu e intr-atat de grea.

Instrumente de lucru:

  • smirghel – de la granulatie de 40-60 pentru slefuire bruta, 80-180 pentru finisaj si pregatire inaintea vopsirii, 320-600 pentru suprafete vopsite si lacuite
  • scule de mana, ciocan, dalta, cleste, cuie si holzsuruburi, fierastrau de mana, masina de insurubat si gaurit, slefuitor cu vibratii
  • adeziv pentru lemn – pentru bricolaj aracetul este cel mai bun, in industrie se foloseste urelitul (nerecomandat acasa)
  • bucati de lemn de diverse esente si marimi, furnir, blind (3-5 mm) – puteti sa vi le procurati din hypermarket-urile specializate pe bricolaj, au o sortimentatie bogata.
  • solutii pentru finisaj, vopsele in ulei, lacuri, bait de lemn, chit de lemn

Tendinta actuala de renovare se centreaza pe culoare, asa ca in sensul retusului de culoare cautati idei in dulapul cu vopsea in ulei. Aceasta va permite o paleta larga de culori, si pentru cei cu simt estetic si curaj puteti incerca sa pictati diverse modele peste primul strat de fond. Modelele repetitive, simple, flori, arbusti, fluturi sint usor de realizat, mai ales daca va confectionati un sablon inainte.

Nu va temeti, indrazniti culori vii, puternice, inovati, imaginati, distrati-va. Pana la urma erau de aruncat, nu? Plus ca sefuirea sterge greselile la fel ca si guma de sters creionul de pe foaie. Pe mobila de lemn masiv, pe furnir nu e recomandat sa slefuiti prea mult sau adanc.

Am sa revin cu detalii pe aceasta tema.

Mai jos puteti aprecia efectul asupra unor corpuri de mobilier, care chiar daca pareau vechi si demodate, pot straluci iarasi la loc de cinste.

Dresor cu picioare sculptate
Masuta pentru schimbat scutece – vopsea alba
Dulap cu vitrina -stil chinezesc
Dulap cu vitrina -stil chinezesc
Birou cu rafturi si sertare
Birou cu rafturi si sertare
Birou sculptat - inainte
Birou sculptat – inainte
Birou sculptat - dupa
Birou sculptat – dupa

Masuta bamboo

masuta bamboo - dupa

Birou - inainte
Birou – inainte
Birou - Dupa
Birou vopsit rosu si pictat manual – Dupa
Noptiera - Inainte si dupa
Noptiera – Inainte si dupa
Bancuta - inainte
Bancuta – inainte
Bancuta - dupa
Bancuta – dupa
Comoda Tv cu furnir - inainte
Comoda Tv cu furnir – inainte
Comoda Tv cu furnir - dupa
Comoda Tv cu furnir – dupa
Comoda pictata cu bujori
Comoda pictata cu bujori
Servanta Pulaski - pictata
Servanta Pulaski – pictata