Mai sunt și alți pasionați de prelucrarea lemnului

banc de tamplar din nuc masa de tamplar

Azi am stat să ”răsfoiesc” o suită legată de bloguri despre lemn din domenii conexe, derivate sau adiționale fabricării mobilierului. Lemnul se arde, asta era prima folosire, apoi bățul de scobit, toiagul de sprijinit la mers, unealta sau arma, coada sculelor, piesele de mobilier, arta … Undeva pe intervalul acesta se găsesc cei de la www.woodworking.ro, care mi-au mâncat azi vreo oră. Se pricep și cu scrisul, și cu netul și cu lemnul. Am vizitat secțiunile siturilor lor, sunt ok, unele complete, altele în lucru. Celor ce îndrăgesc ”făurirea de cuțite” în regie proprie le vor fi familiale uneltele si sculele ce pot fi cumpărate de acolo. Mie mi-a plăcut muzeuluneltelor.ro, mi-am amintit de un articol scris recent despre rindele.

Mă bucur că descopăr pasionați, oameni tineri, poate avem o șansă să nu moară perpetuarea prelucrării lemnului. N-aș vrea să se facă modelism pe fibră de sticlă și kevlar exclusiv, sau traforaj pe placi de PVC.

Le-am scris, sper să ne apropiem, să strângem rândurile și să ajungem cumva să întoarcem vorba lui Virgil, cel al cărui articol l-am pubicat, care se arăta neîncrezător sau sceptic că putem ajunge vreodată la nivelul celor de afară. Poate voi avea barbă albă și voi folosi memoria scrisă să îmi aduc aminte unde locuiesc, dar cred că nația asta poate răsturna fatalismul în care se scaldă și să reînvie, să poată să se găndească și la altceva decât la extremele ”ce mănânc?” versus ”Ferrari sau Maseratti?”

Cele mai bune lucruri nu sunt lucruri, și mai presus de-atat sunt gratis !

O parte din dovada spuselor mele e mai jos, faceți click pe imagini, vă vor duce pe siturile ce mi-au plăcut.

coada de randunica samd
modele de imbinari de lemn
rindea pentru lemn
Rindea Record

 

banc de tamplar din nuc
banc de tamplar din nuc

Cu drag, de vremuri mai bune … nu Timpuri Noi :))

coada de randunica samd
2 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.