Știu o istorisire despre americanii care odată ajunși în spațiu, s-au văzut puși în fața faptului că nu pot folosi pixurile normale în condiții de imponderabilitate. S-au pus pe cercetat și după 2 ani de studiu și încercări, după ce au cheltuit un miliard de dolari pe oameni, mașini, teste și materiale au fabricat pixul care scrie și în spațiu, și sub apă, oriunde. În timpul ăsta rușii au folosit creionul.

Nu desconsider produsul, dar mi se pare că reinventăm pentru placările pereților ceea ce clasic se numește lambriu. Și da, sunt de acord că forma lambriului e cumva similară scânduritului.

placari cu lemn

Mai cred ceva, că de fapt, placările cu bucăți de lemn, pentru pereți pot fi considerate un fel de artă, substituentă picturii, e ca și cum cineva și-ar dori spațiu verde și pentru asta și-ar atârna un tablou cu iarbă. Lemnul e firesc, natural, are textura proprie fiecărei specii de arbore, se atinge și se simte firesc, nu e nevoie de o reproducere a senzației de firesc. O să ne cumpărăm covoare care seamănă cu mersul prin frunze? Mai bine merg în pădure și chiar mă plimb prin frunze. Dacă vreau lemn pe perete îmi fac casă de lemn, așa frumos, cu bușteanul rotund și pe interior. Dacă am ziduri de cărămidă sau beton, pot aplica lambriuri. Poate că de fapt mozaicul acesta e un nou fel de lambriu, că doar eu privesc rigid designul și nu conștientizez avansul. Se prea poate, nu am avut niciodată pretenția că simțurile mele estetice sunt foarte dezvoltate.

Pe măsură ce scriu, realizez că poate sunt nedrept, că poate critic o idee ce de fapt doar dezvoltă acest segment a placărilor cu lemn. Îmi amintesc că odată am scris despre imitarea lemnului, și poate asociez senzațiile –Placari cu lemn sau imitatii de lemn sau despre reproducerea texturii pe alte materiale Textura din lemn, original sau copie

placari cu lemn

Știu că se fabrică și în România, că se cere și că se apreciază acest gen de produs. Tot ce scrie mai sus este părerea mea personală, individuală și nu doresc să supăr pe nimeni, mai ales pe cei care fac din producția aceasta ocupația de bază. Într-un final, dacă se cere și se plătește, singura întrebare care mai rămâne este : Câte doriți?

placari cu lemn
Mozaic din lemn pentru perete

placari cu lemn

placari cu lemn

mozaic din lemn

mozaic din lemn

mozaic din lemn

mozaic din lemn

Cu voie bună, cu voia dumneavoastră !