Motive geometrice tradiționale – îndrumarul lui Bogdan Cozmescu

motive geometrice tradiționale

Ca să vedeți cât de mică e lumea, îndrumarului lui Bogdan Cozmescu, Motive geometrice traditionale mi-a fost arătat de un prieten în urmă cu câteva luni, înainte să îl cunosc pe autor prin intermediul blogului www.stejarmasiv.ro . Știind că apreciez sculptura și lemnul, prietenul meu s-a gândit să-mi arate cartea primită în dar, chiar de la Bogdan. Am răsfoit-o atunci într-o seară și mi-a plăcut cât de organizat, explicit și ușor de înțeles e materialul prezentat. E scrisă de un inginer, era firesc să fie așa.

Motive geometrice traditionale
Motive geometrice traditionale

Am cerut-o din nou să aprofundez informațiile, o am lângă mine pe masă în timp ce scriu. Citesc în ea că reprezintă un manual pentru lucrul la catedră, lucrul cu copiii și nu un tratat de motivistică. E o carte care te învață să desenezi motive populare și să utilizezi corect o daltă sau un cuțit. Citeam introducerea și mi-am amintit de bunicul meu cum îmi încresta cu briceagul botele din alun. Orice unealtă e bună, iar timpul și exercițiul o va descoperi pe cea care vi se potrivește, dacă doriți să încercați. Va rog retineti titlul – Motive geometrice traditionale

Mai întâi, începem desenul motivelor, și apar în carte câteva motive geometrice tradiționale, mai uzuale. După ce îl desenezi, treci la crestarea lemnului. Cred că e nevoie de puțin talent și la desen, paginile cărții sunt pline de imagini foarte ușor de urmărit. Bogdan predă discipline tehnice de vreo 20 de ani, iar de Școala Altfel îi învață pe copii să lucreze cu lemnul. Face parte și din Asociația Meșterilor Populari din Moldova.

Mie mi-au plăcut mult desenele cu motivele circulare și funia, nu știu dacă mă apuc de sculptat, dar de desenat, sigur le voi desena. Vă arăt niște imagini cu lucrările lui Bogdan, îl găsiți aici dacă aveți nevoie de el ori dacă doriți să vă povestească mai multe. Cartea o puteți comanda online, dacă aveți un copil pe acasă care scrijelește pereții ori scaunele, recomand să i-o luați! Iar lui Bogdan i-aș recomanda să își facă un canal pe youtube și să ne dea lecții online. Sculptura, așa cum ne-o prezintă el în cartea sa, pare o pasiune ușoară de îndeplinit!

Cu drag de lucruri frumoase!

motive geometrice tradiționale

Motive geometrice traditionale
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Salut . As dori sa procur cartea doar ca in format pdf deoarece nu sint in tara ? Unde pot sa o gasesc ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.