Mobilier exclusivist Boca Do Lobo

mobila de lux Emerald Diamond

Boca Do Lobo înseamnă excentricitate exclusivista. Când spui exclusivist te referi la ceva ce nu are toată lumea.

mobila de lux
Sideboard Diamond

Prin urmare, ca să nu aibă toată lumea te pui și faci ca negreștenii din Satu Mare. Ceri designerului, e vital să ai unul, și dacă se poate unul cu care nu a mai lucrat nici un vecin de-al tău, deci ceri designerului să imagineze un ceva, la casă, la curte, la interior, mobilă, pereți, pardoseli, lift interior, heliport, garaj subteran, orice … Îi plătești omului cât cere, fără să te țigănești, îl pui să semneze că nu va reproduce nicăieri aceeași lucrare și speri ca alegerea ta să fie apreciată și invidiată de toți concetățenii.

Am glumit, deși gluma nu e total ireală, are unele părți desprinse din realitate.

Gluma se referă la faptul că exclusivitatea se obține prin originalitate, prin inventivitate, deschidere totală către nou, cultivarea gusturilor și imprimarea amprentei proprii asupra spațiului propriu, înconjurător. Când vizitai locuințele familiei Medici, nu aveai nici un dubiu că sprijinul asigurat de renumita familie italiană breslei artiștilor îi asigura exclusivitatea prin operele de artă unicat create pentru ei.

Astăzi totul s-a globalizat, dar poți alege să fi parte dintr-un procent cât mai restrâns de oameni care apreciază și aleg să se decoreze, ei și casele lor, tot ce-i reprezintă, din surse greu accesibile, asigurându-și locul într-un club restrâns. Compania Boca Do Lobo este denumirea unei firme de design, de care nu aveam idee că există și am aflat de la Titi despre ei. Ei bine, firmă de design este o denumire ambiguă, simplistă pentru a putea cuprinde doza de sibaritism debordant pe care această firmă îl degajă. Vrei lux, ei sunt o variantă excelentă. Ești rus sau arab din Orientul Mijlociu? Ai petrodolari? Te califici direct pentru o experiență de shopping de lux online pe situl Boca Do Lobo. Nu cred că s-ar duce acolo Warren Buffet, deși îi dă mâna, cu siguranță, dar până la urmă e și o chestiune de gusturi, ce ziceți?

Pe websitul lor, dacă treci de Private Collection și te oprești la Limited Edition, la Sideboard, poți să alegi modelul Diamond cu una dintre cele 3 variante de culoare, Chocolate, Emerald sau ceva safir … pentru modelul de bază.

La prima vedere rămîi puțin înmărmurit. Îți trebuie loc, context, culoare și înclinație de a potrivi o asemenea piesă de mobilier într-un aranjament interior cu pretenții de fi reușit. Totuși vă rog să priviți îndeaproape, mai ales imaginile monocrome. Este lemn, lemn masiv sub această haină fistichie, de culori sclipitoare ca de carnaval. Luxul pare a cere finisaje ce aduc opulența prin auriul și argintiul asociate cu culori tari, ca și catifelele și brocarturile. Culorile vii, nu cele pământene, sunt preferate pentru a evidenția apartenența la o gamă inaccesibilă muritorului de rând.

mobila de lux - Boca Do Lobo
fibra lemnului masiv
mobila de lux - Boca Do Lobo
fibra lemnului masiv

Lemnul e finisat atent, se vede nervura masivului, doar că e cel puțin neobișnuită culoarea care îl acoperă. Fabricantul a intuit această posibilă confuzie și a publicat și imagini monocromatice care scot în evidență fibra lemnului. Vopsim aurit deci, dar pe lemn masiv, e mesajul lor.

Chocolate Diamond – Boca Do Lobo

Emerald Diamond – Boca Do Lobo

– Sideboard Diamond – Boca Do Lobo

mobila de lux
14 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    asa ceva am vazut eu in franta la pretul de 1000 euro

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.