De cate ori prind un film cu iz clasic, este nelipsita conversatia la un pahar de vorba pe tejgheaua unui bar. Scena m-a captivat de fiecare data si a reprezentat „must have”-ul ce nu este permis sa lipseasca din scenele obligatorii pentru genul asta de filme. In Gotti, clasicul filmelor cu mafioti, scena in care Delacroce (Anthony Quinn) il cheama la bar pe John Gotti (Armand Asante) si cu negura pe fata il anunta ca a trebuit sa ii negocieze viata o noapte intreaga cu Don Carlos este memorabila.

mobilier de bar sau pub

Am importat in ultimii 20 de ani o gramada de sarbatori, cutume, inutilitati de la vestici sau americani, dar am senzatia ca s-a exportat de la ei tot surplusul ce era de vandut, fara consistenta. Valorile adevarate, acele obiecte, amenajari, concepte de viata, care perpetueaza istoria unei natii si le-au pastrat si pretuit. Am cumparat de la ei produsele fabricate in China, excedentul comercial al productiei lor care cauta piete de desfacere. Ei isi pretuiesc istoria, o pastreaza si nu si-o instraineaza. Din filmele vechi, pana la cele actuale, barul sau pub-ul clasic, traditional, englezesc sau irlandez, a ramas cu mici adaptari in aceeasi nota de traditie si excentricitate. Las Vegas, New York, Dublin, Londra, Amsterdam, toate aceste locatii gazduiesc reminiscente ale CommonWealth-ului.

mobilier de bar sau pub

Andy Thornton are o colectie impresionanta de lucrari cu acest specific. Imaginile sunt mai mult decat exemplificative. Tipologia barului contine oglinzi, pentru extinderea senzatiei de spatiu, incadrate de coloane, pult-ul este larg si generos, acompaniat de scaune de bar inalte, cu bara pentru picioare. Barul Amundsen din Oslo este un exemplu de rafinament. Barul realizat de Andy Thornton este o copie fidela a celebrului ‘Brunswick’ bar, din Chicago. Este realizat integral din stejar masiv cu coloanele sub forma de funie impletita si bara pentru picioare din alama.

mobilier de bar

Piesa centrala a localului este o microberarie Fleck Brauhaus Technik care poate produce simultan, pe loc, 3 tipuri diferite de bere.

mobilier de bar

mobilier de bar

mobilier de bar

mobilier de bar si pub

Cu drag, cu iz de wiskey si trabuc.