Mobilier de pub sau bar | Amenajari interioare clasice

mobilier de bar sau pub

De cate ori prind un film cu iz clasic, este nelipsita conversatia la un pahar de vorba pe tejgheaua unui bar. Scena m-a captivat de fiecare data si a reprezentat „must have”-ul ce nu este permis sa lipseasca din scenele obligatorii pentru genul asta de filme. In Gotti, clasicul filmelor cu mafioti, scena in care Delacroce (Anthony Quinn) il cheama la bar pe John Gotti (Armand Asante) si cu negura pe fata il anunta ca a trebuit sa ii negocieze viata o noapte intreaga cu Don Carlos este memorabila.

mobilier de bar sau pub

Am importat in ultimii 20 de ani o gramada de sarbatori, cutume, inutilitati de la vestici sau americani, dar am senzatia ca s-a exportat de la ei tot surplusul ce era de vandut, fara consistenta. Valorile adevarate, acele obiecte, amenajari, concepte de viata, care perpetueaza istoria unei natii si le-au pastrat si pretuit. Am cumparat de la ei produsele fabricate in China, excedentul comercial al productiei lor care cauta piete de desfacere. Ei isi pretuiesc istoria, o pastreaza si nu si-o instraineaza. Din filmele vechi, pana la cele actuale, barul sau pub-ul clasic, traditional, englezesc sau irlandez, a ramas cu mici adaptari in aceeasi nota de traditie si excentricitate. Las Vegas, New York, Dublin, Londra, Amsterdam, toate aceste locatii gazduiesc reminiscente ale CommonWealth-ului.

mobilier de bar sau pub

Andy Thornton are o colectie impresionanta de lucrari cu acest specific. Imaginile sunt mai mult decat exemplificative. Tipologia barului contine oglinzi, pentru extinderea senzatiei de spatiu, incadrate de coloane, pult-ul este larg si generos, acompaniat de scaune de bar inalte, cu bara pentru picioare. Barul Amundsen din Oslo este un exemplu de rafinament. Barul realizat de Andy Thornton este o copie fidela a celebrului ‘Brunswick’ bar, din Chicago. Este realizat integral din stejar masiv cu coloanele sub forma de funie impletita si bara pentru picioare din alama.

mobilier de bar

Piesa centrala a localului este o microberarie Fleck Brauhaus Technik care poate produce simultan, pe loc, 3 tipuri diferite de bere.

mobilier de bar

mobilier de bar

mobilier de bar

mobilier de bar si pub

Cu drag, cu iz de wiskey si trabuc.

mobilier de bar
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Ai dreptate. Insa dupa ce ai facut ce ai facut apare o problema care mie mi se pare mai greu de rezolvat decat produsul obiectului in sine: comercializarea. Cand produci si vinzi in vest umai in USA te adresezi unei piete de peste 520 milioane de potentiali cumparatori, ca sa nu mai vorbim de veniturile pe care le au cei ce locuiesc in tarile veseuropene si de dincolo de ocean. La noi este mult mai greu, zic eu. Ca o comparatie: la noi o taraba la un targ in Brasov costa cam 350 de lei pe zi, iar la targul saptamanal din Bristol, UK taraba costa 20 de lire pe zi !

  2. #2 Comentariu nou

    AN NOU FERICIT SI PROSPER!
    IMI PLACE DRESORUL CU 15 SERTARE,M-AR INTERESA DIMENSIUNILE SI PRETUL.