Mobilier de baie din stejar – Daniel Morlova de la piatrasilemn.ro

detalii din procesul de fabricatie pentru mobilier de baie

Oricine știe că la amenajarea băii sari de 10.000 de lei dacă iei în calcul produse decente din segmentele de faianță, sanitare și mobilier de baie. Mai sunt și alternative, nu totul se rezumă la produse standard de serie, din comerț. Pentru că este perioadă de pandemie, suntem ”puțin” blocați în casă și avem timp să meșterim ar fi momentul să luăm în considerare îmbunătățiri de care n-am avut timp până acum.

mobilier de baie din stejar Daniel Morlova

Daniel Morlova meșterește de mult timp în lemn și piatră și ar trebui să-l știți toți aceia care răsfoiți netul ăsta mare, din articolele supra-documentate, pas cu pas, de pe piatrasilemn.ro Nu a mai apucat să publice una dintre lucrările cele mai recente, când a produs în regie proprie un mobilier de baie din stejar, extrem de frumos, pe care îl veți vedea în imaginile de mai jos.

Eu am scris despre o altă lucrare acum ceva vreme – Taburet din lemn – Ghid DIY pas cu pas – Daniel Morlova

Din păcate, azi, dintr-o discuție cu el, intrigat că link-urile către domeniul lui au rămas în aer, am aflat că a renunțat la publicistică. Chiar dacă demersul lui era fără scop lucrativ, din dorința de informare și inspirare pentru aceia care bricolează, se pare că a ajuns la punctul de a renunța la domeniul său.

L-am invitat să scrie ca autor aici, pe www.stejarmasiv.ro, convins că este inacceptabil să rămână fără portavoce și că ceea ce meșterește trebuie împărtășit. Sper să accepte, vom vedea.

Acest mobilier de baie este atipic, laturile corpurilor sunt împletite din șipci subțiri de stejar masiv. Doar finisajul blatului de stejar a fost realizat cu rășină poliuretanică, bicomponentă, iar toate celelate piese au fost acoperite cu Danish Oil. Manopera implicată a fost cantitativ multă și calitativ încărcată de implicare, așa cum fiecare face, când lucrează pentru el. Locuiește pe lângă Buftea, aproape de București, sunt convins că sunt posibil doritori să afle mai multe despre pașii necesari, sau de ce nu, să comande astfel de piese. Adresa lui de email este – daniel.morlova@gmail.com

Citez din textul explicativ din discuția noastră – ” Info: pt ca mobilierul e la baie a fost finisat cu danish oil in 3 straturi, lamelele au fost finisate înainte de montaj ca si tot restul pieselor, mai puțin acolo unde urmau sa se realizeze îmbinările finale la panouri. Altfel nu se mai putea realiza protecția completa a pieselor, lacul a ieșit din discuție pentru că nu îl puteai aplica peste tot, dar peste tot, si in plus putea crăpa in momentul in care se tensionau lamele, montajul pare complicat – nu este, doar că e de durată si necesită atenție. Finisajului trebuie sa i se atribuie o atenție sporită ținând cont de destinație, mobilier de baie! ”

Apreciez designul ca fiind mai mult decât frumos, rareori mai găsești mobilier de baie făcut din altceva decât din PAL sau MDF melaminat. Nu pot reproduce toate imaginile primite, sunt multe detalii din timpul execuției, dar trag nădejde că se va gândi la propunerea mea și va reveni la scris, aici. Sper doar să vă încânte imaginile, așa cum și pe mine m-au bucurat, ca efect și detalii. Unicitatea nu poate fi abandonată, este imposibil ca toți să deținem doar produse de serie.

Au realizat piese deosebite, tot pentru baie, Dragoș și Costy de la iPlan FurnitureSuporturi din lemn de stejar pentru chiuvete – proiecte unicate. Mă cert cu ei când ne auzim la telefon, se pare că au atât de mult de lucru, încât uită să mai facă poze.

Detalii de execuție mobilier de baie din stejar

detalii din procesul de fabricatie pentru mobilier de baie

semnatura Daniel Morlova

Ce zici Daniel, vii alături de mine în StejarMasiv.ro?

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn

mobilier de baie din stejar Daniel Morlova
20 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.