Mobila recondiționata | Bricolaj acasa | Vopsire si pictare

Birou sculptat - dupa Birou sculptat – dupa

Mobila recondiționată este un manopera aplicată unui obiect din lemn pe care il aduceți din nou în stare de utilizare sub o formă agreabilă și cu integralitatea formei fizice. Restaurarea este cu totul altceva. Renunțați să aruncați piese de mobilier vechi, refinisarea lor vă poate surprinde, iar timpul petrecut bricolând este o relaxare foarte profundă pentru oricine.

Citește și despre Birou Secretaire recondiționat în culoarea lavandei – vei vedea detalii despre :

birou secretaire cerdacul cu lavanda

Ce pot recondiționa?

Pentru multe dintre obiectele care azi va încurcă, care au devenit nefolositoare, pe care nu mai știți in ce colț de casa, garaj sau balcon sa le depozitați s-ar putea sa reconsiderați gândul de a le arunca si sa le redați o noua viața. Trebuie puțin efort, ceva timp, un pic mai multa îndemânare, dar pana la urma, merita tot efortul sa va bucurați de rezultatele unei munci care nu e într-atât de grea.

Instrumente de lucru:

  • smirghel – de la granulatie de 40-60 pentru slefuire bruta, 80-180 pentru finisaj si pregatire inaintea vopsirii, 320-600 pentru suprafete vopsite si lacuite
  • scule de mana, ciocan, dalta, cleste, cuie si holzsuruburi, fierastrau de mana, masina de insurubat si gaurit, slefuitor cu vibratii
  • adeziv pentru lemn – pentru bricolaj aracetul este cel mai bun, in industrie se foloseste urelitul (nerecomandat acasa)
  • bucati de lemn de diverse esente si marimi, furnir, blind (3-5 mm) – puteti sa vi le procurati din hypermarket-urile specializate pe bricolaj, au o sortimentatie bogata.
  • solutii pentru finisaj, vopsele in ulei, lacuri, bait de lemn, chit de lemn

Tendinta actuala de renovare se centreaza pe culoare, asa ca in sensul retusului de culoare cautati idei in dulapul cu vopsea in ulei. Aceasta va permite o paleta larga de culori si pentru cei cu simț estetic si curaj puteti incerca sa pictati diverse modele peste primul strat de fond. Modelele repetitive, simple, flori, arbusti, fluturi sint usor de realizat, mai ales daca va confectionati un sablon inainte.

Puteți folosi vopseluri pe bază de ulei de in, non-toxice, furnizate de PaintEco. Am scris despre avantajele acestui tip de vopseluri în articolul – Ulei de in – finisaj pentru lemn – descriere, utilizare și caracteristici

Nu va temeti, indrazniti culori vii, puternice, inovati, imaginati, distrati-va. Pana la urma erau de aruncat, nu? Plus ca slefuirea sterge greselile la fel ca si guma de sters creionul de pe foaie. Pe mobila de lemn masiv da, însă pe furnir nu e recomandat sa slefuiti prea mult sau prea adânc. Am sa revin cu detalii pe aceasta tema. Practica este în esență mama tuturor învățăturilor, iar lemnul cel mai bun suport de curs. Permite greșeli și poate fi reparat repede. A doua incercare va fi și mai bună, iar la a treia veți fi expert.

Mai jos puteți aprecia efectul asupra unor corpuri de mobilier, care chiar daca păreau vechi si demodate, pot străluci iarăși la loc de cinste. Mobila recondiționată este de regulă salvarea unor obiecte de suflet, moștenite sau achiziționate ad-hoc.

Exemple:

Dresor cu picioare sculptate - Mobila reconditionata
Masuta pentru schimbat scutece – vopsea alba – Mobila reconditionata
Dulap cu vitrina - stil chinezesc - Mobila reconditionata
Dulap cu vitrina -stil chinezesc
Birou cu rafturi si sertare
Birou cu rafturi si sertare
Birou sculptat - inainte - Mobila reconditionata
Birou sculptat – inainte
Birou sculptat - dupa - Mobila reconditionata
Birou sculptat – dupa – Mobila reconditionata
Masuta bamboo - reconditionare mobila

masuta bamboo - dupa - reconditionare mobila

Noptiera - Inainte si dupa
Noptiera – Inainte si dupa
Bancuta - inainte
Bancuta – inainte
Bancuta - dupa
Bancuta – dupa
Comoda Tv cu furnir - inainte
Comoda Tv cu furnir – inainte
Comoda Tv cu furnir - dupa
Comoda Tv cu furnir – dupa
Comoda pictata cu bujori
Comoda pictata cu bujori
Servanta Pulaski - pictata
Servanta Pulaski – pictata
Bancuta - inainte
17 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →