Nicholas Bailey face din prelucrarea lemnului o pasiune ce adauga unor piese unicate sau inedite o nepretuita incarcatura emotionala. Cred ca i-am citit posturile de pe site ( www.nicholasbailey.com.au ) de la cap la coada cu zambetul pe buze si abia apoi am realizat ca am rupt din timp o ora in care nu m-am putut desprinde de acolo.

Nicholas Bailey face ce la noi, in Romania, mai gasim doar prin noroc chior, din auzite, recomandat cu slabe sanse de a se perpetua. Lucrarea de mic bricolaj, la comanda, personalizata pe gustul clientului. Valoarea adaugata unui obiect unicat, care nu e de serie, este si e normal sa fie mare, omul care se inclina asupra unor detalii de migala fara a face lucrul asta pentru el insusi, n-ar avea nici o sansa si isi castige traiul, la noi, in felul asta.

Piesele care mi-au atras atentia sunt niste cutii de bijuterii, personalizate pentru fiecare membru al unei familii, produse din reutilizarea lemnului provenit dintr-o podea. Cred ca familia respectiva si-a dorit sa pastreze amintirea timpului trecut prin prelungirea vietii a unei parti din materialul respectiv si a gasit aceasta modalitate de a-l remodela in ” cutiile care pastreaza cele mai valoroase obiecte personale”.

Una dintre ele are inscriptionat numele Sophie, care provine din limba veche greaca si inseamna Intelepciune. E mult substrat in a face diferenta dintre destept si intelept. Si personajul principal din cartea Codul lui DaVinci poarta acest nume, fiind conform autorului descendenta directa a Merovingienilor, pastratorii liniei de sange a lui Iisus.

Cutie de bijuterii - Sophia
Cutie de bijuterii – Sophia

Cutia e realizata din combinatia a 4 esente de lemn, artar, palisandru, sicomor si castan. Feroneria este din alama. Aceasta cutie face parte dintr-o serie de 4, pentru fiecare membru a familiei respective.

Cutie de bijuterii
Cutie de bijuterii
Cutie de bijuterii
Cutie de bijuterii
Mesterul in atelier
Mesterul in atelier

Mesterul mai da si citeva sfaturi pentru intretinerea mobilei si pastrarea aspectului deosebit pentru finisaj.

Cu drag,