Masă rotundă extensibilă cu picior metalic

mobila din stejar picior central metalic – Derivat Octopus

Acest proiect a fost solicitat de către un client care achiziționase de la noi o serie întreagă de piese și pentru un spațiu restrâns și-a dorit de la masa din lemn masiv Britain blatul, varianta extensibilă plus un model de picioare, metalice pentru a se situa în aceeași gamă cu o masă Octopus, pentru living.

Am avut de ales între două variante constructive de picioare, pentru a oferi o soluție cât mai aproape de ceea ce clientul a văzut într-o revistă.

Personal aș fi înclinat către varianta derivată de la masa Spider, mi se părea mult mai stabilă, dar clientul a optat pentru varianta redusă a piciorului metalic de la masa Octopus. Blatul are diametru de 100 cm, extensibil la 140, prin inserarea unei extensii de 40 de cm.

mobila din stejar - Blat rotund
Blat rotund extensibil din stejar
mobila din stejar - Blat rotund
Blat rotund – extensibil 100-140 cm
mobila din stejar
picior central metalic – Derivat Octopus
mobila din stejar
picior central metalic – Derivat Octopus
mobila din stejar
picior central metalic Spider

Update 2016 – mesele cu blat rotund extensibile nu se mai fabrica, din cauza costurilor ridicate si a ergonomiei scăzute. Extensia blatului rotund implică feronerie destul de costisitoare si câștigul de spațiu este relativ mic, comparativ cu costurile. O extensie de 40-50 de cm aduce la masă doar două locuri în plus, comparativ cu aceleași locuri care se obțin de la o masă cu blat rotund mai mare în diametru cu 20 cm. Cercul are cea mai mare arie in cel mai mic perimetru- circumferinta. ergonomia meselor rotunde rezidă în primul rând din deschiderea pe circumferință a spațiului ocupat de un comesean și o libertate mai mare laterala, comparativ cu mesele cu blat rectangular.

mobila din stejar
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.