Masa fixa din lemn masiv de stejar vechi

masa din stejar

Am primit recent de la un colaborator imagini cu o masă fixă, similară cu masa Rustic pe care o fabricăm noi –Masa Rustic pentru cei ce preferă mobila din lemn masiv robustă-, dar pentru această masă s-a folosit lemn de stejar vechi. Piesa este nefinisată, dimensiuni 180x90cm cu h=80 cm. Cred că pentru o amenajare rustică, gen cabană s-ar potrivi excelent, dar nu trebuie neglijată și o amenajare pretențioasă cu această piesă ca element distinct, central, atunci când se intenționează exprimarea afinității pentru tradiționalul rustic.

Până la urmă, orice masă este caracterizată de părțile componente blat + picioare, mai multe sau doar unul, depinde de model, însă modul în care tâmplarul construiește acea masă este determinant pentru aprecierea de care se bucură. Vă rog să apreciați tipul constructiv al blatului cu cele două elemente transversale lungi între care sunt încastrate segmentele longitudinale distincte. Cred că un periaj cu peria de sârmă ar scoate și mai tare în evidență fibra de stejar vechi și am ajunge la un aspect similar cu cel al mesei din articolul –Masa din lemn masiv de la mănăstire.

 masa din stejar vechi

masa din stejar vechiLa imaginile luate de pe dosul blatului se remarcă modul de îmbinare folosit pentru a prinde blatul de țarg și țargul de picioare. Masa se livrează gata asamblată, nici un element nu este doar decorativ, ci au componentă funcțională în concept și realizare.

masa din stejar vechi

masa din stejar vechi

Cu drag, de oameni pricepuți și lemn lucrat cu grijă.

masa din stejar
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.