Am găsit recent imaginile acestea despre o treabă de duminică, ca azi, când am construit o macheta de casă, cu un prieten, ca să ne dăm seama dacă e posibilă unirea a două acoperișuri și încadrarea unui volum de cameră în spațiul de sub coamă.

Macheta de casă

Nu știu dacă construcția de machete mai are căutare, cei care au apucat să fie pionieri își amintesc despre un nene cu o șapcă albă și un băț în mână secondat de o cucoană cu coc și poșetă care explica marile realizări ale conducerii sale în fața unor planșe cu cartiere întregi sub forma de macheta de casă și blocuri. Mi s-a spus că tovarășul nu înțelegea planurile desenate pe foi și cerea să i se facă nenumărate astfel de reprezentări pentru a se orienta.

macheta de casă

Evit să mă pronunț contra preferințelor din acele vremuri pentru că și mie mi se pare foarte relevantă o macheta de casă. Înainte de construcția cabanei de la Baia Sprie am petrecut câteva ore meșterind o astfel de reprezentare și mi-a fost de un real folos. Am făcut câteva modificări și chiar am dus pe șantier macheta pentru a le arăta meșterilor ce vreau să obținem.

macheta de casă

Oare vă mai aduceți aminte de un articol vechi – Machete din lemn pentru căsuțe de inspirație tradițională . Florentin lucra pentru birouri de arhitectură modele de macheta de casă, la cerere și pe bani frumoși.

macheta de casute din lemn

Noi am folosit materiale rudimentare, bețe de frigărui, patafix, bandă izolatoare și 2 plăci de polistiren XPS. Copiii au chibițat de-a roata machetei toată după-masa, vroiau să participe, nu credeau că asta e treabă serioasă, cu legătură cu ceva real, părea o joacă. Celor care meșteresc nu le pare azi cu siguranță ceva irealizabil, dar am sentimentul că de multe ori când nu merge un pix sau un stilou se poate rezolva cu un creion. Putem face downgrade de la calculator spre o macheta de casă dacă vrem un rezultat palpabil.

Familia

Mie mi s-a părut haios, chiar dacă demersul nu a ajuns să contribuie semnificativ la șantier.

Zi faină vă doresc, oameni buni!

Catalog de mobila din stejar Mobel Amadeus