Lemnul, iubire naturala | Stefania Bujor

Car de lemn Caruta cu sperante

Înainte de a vă spune ce înseamnă lemnul pentru mine trebuie să precizez că pasiunea mea pentru acest material a început încă din copilărie. Îmi aduc și acum aminte, cu mare drag, de zilele petrecute în atelierul unchiului meu, alături de el și de tata. Țin minte cum mă jucam cu firisporul, cum vroiam să învăț să sculptez așa frumos cum făcea și unchiu. Sigur că nu mă lăsau decât să dau cu lac câte-o masă mai jerpelită de prin curte, sau să băițuiesc o bucată de scândură – ca un fel de practică. Un film vechi și drag mi se derulează în minte de fiecare dată când mă gândesc la atelierul străpuns de razele soarelui, la bucățile de lemn care intrau pe ușă brute, neprelucrate și ieșeau de acolo sub forma unor minunate dulapuri sau mese, scaune sau rame, gata să aducă un strop de eleganță și rafinament în casele oamenilor. Mai am și acum măsuța pe care a făcut-o unchiu special pentru mine. O măsuță mică, frumoasă foc, lăcuită frumos și care și acum, după 15 ani, arată la fel de bine și îmi este la fel de dragă, dacă nu chiar mai mult.

Sculpturra din lemn pe tema populara
Baciu Inlemnit
Redefinind conceptul de podele
Redefinind conceptul de podele

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deci, ce înseamnă lemnul pentru mine mă întrebați? Înseamnă oportunități infinite de realizare a unor obiecte unice și ingenioase. Lemnul este esență, este natură. El emană putere, structură, rafinament. Este un material care, dacă îi dai șansa, te va impresiona și te va cuceri definitiv.

Captuseala de lumina
Captuseala de lumina

 

Fie că vorbim de un simplu raft sau de mobilă din lemn masiv, de o cutie pentru bijuterii sau de o cabană la munte, lemnul se mulează pe dorința fiecăruia, dând naștere la o gamă variată de frumuseți naturale.

Car de lemn
Caruta cu sperante

Fiind parte din natură, acest material îmi dă o stare de bine, de căldură și reușește să îmi aștearnă un zâmbet pe buze de fiecare dată când îl văd. Ador să văd o pădure de arbori pastelați în culorile toamnei la fel de mult cum ador să văd un scrin vechi cu încrustații fine sau o ramă frumoasă pe un perete alb, care să o pună în evidență.

Casuta pentru suflet
Casuta pentru suflet
Culorile toamnei
Culorile toamnei
cutia cu surprize
cutia cu surprize
Masca de lemn pentru priza
Daca lasi usa deschisa chiar o sa ai curent

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

drum spre frumos
drum spre frumos

Aș putea să scriu o carte cu toate motivele pentru care iubesc lemnul, dar prefer să mă supun zicale „o imagine face cât o mie de cuvinte” și să vă încânt ochii cu o parte din pozele mele preferate cu lemn.

I wood love to live there
I wood love to live there
Imbinam utilul cu placutul
Imbinam utilul cu placutul
Loc de baut cafeaua si de iubit
Loc de baut cafeaua si de iubit
Mai mult decat o treapta
Mai mult decat o treapta
Mic si de efect
Mic si de efect
Trenuletul pentru copii din Parcul Central din Baia Mare
Sine plac copacii

 

Mic si de efect
15 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →