Nu sunt eu prima care a observat ca moda este ciclica. Ceva ce odinioara a fost popular, revine odata cu cursul vietii. Cred ca cu totii va amintiti, de casele bunicilor, respectiv a parintilor acoperite cu panouri de lemn ( lambriuri). Pe vremea aceea, in voga fiind, lambriurile constituiau „ bunastarea” unei familii. Ei bine, lumea s-a modernizat si acestea au fost lasate in urma.

camera cu lambriuri

Scormonind eu blogurile de design interior, realizez ca dupa 40 , 50 de ani lambriurile se afla din nou preferintele iubitorilor de lemn masiv.

Anii 60, 70 au adus odata cu ei o invazie de aceste panouri de lemn, considerate atunci unul dintre cele mai controversate trenduri. Pe de-o parte se sustinea caldura care o emana lemnul asupra unei locuine, dar pe de alta parte, brutalitatea sa.

Revenirea la acest trend, care mai nou brusc a devenit „ retro-cool”, ma face sa observ mai bine dorul omenirii de o societate simpla, cu valori simple.  Personal, recunosc ca am sentimente contradictorii in ceea ce priveste acesta voga: amintirile unui covor maro, canapea maro, pereti maro…nu ma tare incanta, …dar in acelasi timp, nu am cum sa nu-mi amintesc cu drag unele camere ale copilariei mele acoperite cu lambriuri.

lambriuri de lemn

Va atrage  acest trend reinventat ? Sau considerati ca anumite stiluri trebuie sa ramana in trecut si atat?