Kit de tamplarie eBernardo pentru apicultori amatori

kit de tamplarie pentru apicultori

Nu mă pricep la apicultură mai mult decât un urs care se urcă în copac pentru un stup, dar am ales să scriu astăzi despre un kit de tamplarie dedicat apicultorilor tâmplari amatori. Din parteneriatul cu firma de distribuție pentru utilaje eBernardo pe care le-am promovat anterior in 4 articole dedicate mi-a mai rămas de scris despre un subiect și am ales acest kit de tamplarie tocmai pentru că mi se pare o inițiativă de apreciat în ceea ce privește înțelegerea pieței cărora li se adresează. Apreciez că am primit libertatea de a compune singur textul și de a alege cum să vorbesc despre subiectele pe care le consider relevante. Este un advertorial, însă este liber și neconstrâns de multe obligații.

stupi

Este important să promovăm independența resurselor și a logisticii pentru micile afaceri, chiar dacă valorile implicate în producerea de miere și creșterea albinelor sunt mari și sumele vehiculate destul de consistente. Am participat și eu la activități legate de stupărit și am văzut o lume aparte, cu oameni pasionați și pricepuți care fac din această îndeletnicire o pasiune, peste interesul comercial. Nu prea cred că un apicultor tratează stupii și albinele sale ca pe muncitorii unei fabrici, impersonal. Am văzut legături și implicare pentru îngrijirea lor, iar prezența omului în preajma albinelor trece de bariera unui birou/hala de producție.kit de tamplarie pentru apicultori

Apicultorul poate eficientiza munca pe care o depune, din punct de vedere economic dacă are și abilități de tâmplar. Oricum, crescătorul de albine este un mic meșteșugar din start, fiind nevoit să aibă mâini indemânatice, ochi atenți și o preocupare pentru detalii, pe lângă înțelegerea factorilor externi care pot afecta sau îmbunătăți producția de miere și sănătatea familiilor pe care le păstorește. La fel ca un tâmplar.

kit de tamplarie pentru apicultori
kit de tamplarie pentru apicultori – ebernardo.ro

Acest kit de tamplarie pentru apicultori este compus din mașină de rindeluire și degroșare Bernardo PT 200, exhaustorul mobil DC 200 și fierastraul pendular TMS 305 G. Poate fi folosit cu succes la producerea elementelor din lemn din care este compus un stup, la fabricarea ramelor și cu siguranță că este doar începutul în ceea ce înseamnă dotarea unui atelier. Având în vedere căse lucrează de regulă cu lemn de rășinoase, nu este nevoie de scule de mare putere, elementele de lemn fiind de dimensiuni reduse.

Kit de tamplarie din 3 piese

Sub denumirea de Pachet utilaje lemn apicultori amatori găsiti acest set, cu o reducere semnificativă. Dacă veți parcurge paginile de sub sectiunea promo s-ar putea să mai găsiți și alte scule care v-ar putea ușura munca. Am găsit pe pagini destinate apicultorilor multe sectiuni de tâmplărie și sunt enumerate sub termenii specifici multe componente care se pot confecționa în regie proprie.

Tot acest kit de tamplarie funcționează alimentat la 220 V și dimensiunile reduse fac ca amplasarea lor să își găsească ușor loc în colțul cu scule, completând un atelier care cu siguranță există. Am văzut că internetul este plin de tutoriale pentru producerea in regie proprie a multor elemente componente ale stupilor. Sunt mulți pasionați care oferă mici scule ajutătoare pentru tot felul de operațiuni.

Am preluat de pe apinatura.ro de la secțiunea tamplarie următoarele piese :

 • Socluri lemn/antivarroa
 • Corpuri/caturi/magazii
 • Capace stupi
 • Configuratii complete
 • Rame
 • Diafragme
 • Hranitoare
 • Ladite transport
 • Ladite nuclei
 • Stupi de observatie
Pentru a completa ideile frumoase ce decurg din practicarea unei meserii trebuie spus că principala cauză pentru care un om s-ar apuca să meșterească ceva este răsplata cu o satisfactie mai mare privind la rezultatul propriilor eforturi decât poate societatea de consum să ne ofere ca simpli consumatori. Alegeti un hobby, cu implicații practice, nu teoretice. Albinăritul este una dintre cele mai complexe forme de preocupare, cu rezultate extrem de apreciate și care implică o structurare a activităților foarte bună. Se ating segmente extrem de importante – munca fizică, produsele apicole extrem de benefice sănătății și apartenența la o comunitate de oameni frumoși. Depășește în beneficii orice forma de social media și unde mai pui că rezultatul economic poate fi peste așteptări.
Câteva filmulețe complementare despre scule ajutătoare imaginate de oameni confruntați cu realitatea lucrului practic. Apreciez foarte mult că sunt oameni simpli, nu actori, vorbesc liber, greșesc sau au emoții știind că sunt filmati. Nu contează, este important că vor și pot să transmită din cunoștințele lor.

 Cu drag, de mâini dibace.
Articole anterioare :
rama de stup
15 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Bernardo sunt praffff.Te rog evita orice promovare a lor , nici măcar ca hobby. Mai totul e din plastic. Nu zic, ceva ceva iese de pe urma lor dar nu își fac banii sculele Bernardo. Ar fi multe de zis , ca unul care mi-am luat fără sa știu prea bine o aventura cu Bernardo.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.