Jucării de lemn | Mecanisme

Piese domino Set victorian Antic de Domino

O prietena draga, mi-a arătat următorul videoclip, despre jucarii de lemn. Indiferent de performanța tehnică, artistică sau de costuri, scopul este de a bucura sufletul. Pentru cel care pierde timp să construiască jucarii din lemn satisfacția se dublează, atât pe timpul construcției, cât și pe timpul utilizării, cu toți ce mai au suflet de copii, indiferent de vârstă. Suntem preocupați prea mult de chestii serioase, chiar dacă aici scriem despre mobila din lemn masiv, ideea de bază este lemnul, sub orice formă imaginată de oameni. Poate ca volum se găsește cea mai mare parte în lucruri utile, dar sunt sigur ca numărul individual al celor mai multe obiecte din lemn nu au destinație amenajările interioare ci arta și jocurile.

Jucarii din lemn

Multe poate mintea unora sa producă, ingeniozitatea vremurilor când totul era pe sistem biela-manivela, curele, pistoane, acționări cu roti dințate, de pe la mijlocul secolului 19 era sursa pentru o mulțime de fantezii pentru orice puști. Diferența intre băieți si bărbați e doar prețul jucăriilor. Daca vreți o mostra a erei de început a industrializării va recomand filmul HUGO, băiatul ceasornicar din gara engleza.

Cautand, am mai gasit citeva filmulete cu mecanisme din lemn haioase.

iar cel mai cunoscut mecanism din lemn ramane Domino, iar tipul asta haios chiar a construit din piese LEGO o masina de asezat piese de domino:

În vremurile de dominație totală a jocurilor propulsate electric, a tabletelor și a celor pe calculator, ideea de a bucura copii cu jucarii de lemn pare cel puțin fantezistă. Cred că copii aceia sunt și cei cu vârste fragede, dar și copii din noi, adulții care putem construi așa ceva. Într-o monotonie contemporană care rulează același scenariu zi de zi, servici, shopping, acasă, retur, să găsești timp pentru a te relaxa cu adevărat prin creație, imaginând mecanisme inutile, dar frumoase pentru suflet și minte e o ocupație foarte rar întâlnită.

Un meșter mi-a trimis imagini cu colecția sa de jucării, deci nu vorbesc aiurea și nu sunt singurul care crede astfel.

Cred că sănătatea mintală și curățenia sufletească merg mână în mână și ar trebui să ne preocupe mai mult. Dacă cânți cică ajută mai mult decât o oră la psiholog. Eu cânt singur în mașină, nu contează performanța vocală, însă mă ajută să mă relaxez fantastic.

Știi ceva despre – Cuboro – piste din lemn de fag pentru bile – joc educational

cuboro Jucarii de lemn

Muncesc fizic cu drag, după o zi epuizantă, minte îmi duduie și am avut timp să gândesc, cu adevărat, să reflectez sau să imaginez.

Cu drag, de moda veche.

3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.