Harta pentru Romania cu mesteri, ateliere si designeri/arhitecti

harta comunitatii stejarmasiv.ro mesteri ateliere designeri harta comunitatii stejarmasiv.ro mesteri ateliere designeri

Azi, 17.11.2015 am început acest demers, vă rog să îi acordați timp pentru a strânge înregistrările utile in vederea utilizării acestei hărți.

Update 2018 – acest demers a fost suspendat si sectiunea de harta nu mai exista în paginile noastre. Textul de mai jos este cel publicat cu 3 ani în urmă.

Dacă la școală învățăm hărțile în cadrul orelor de Geografie și unele dintre ele sunt concepute pentru a afla zonele geografice de interes economic aici e vorba despre o hartă care nu se predă la școală. Stejarmasiv.ro vă propune o hartă cu utilizare gratuită dedicată lemnului și celor care se ocupă cu prelucrarea lui. Cei care caută în apropierea lor un meșter sau un atelier, ori un designer sau un arhitect care lucrează cu lemn vor putea consulta intrările și portofoliile pe măsură ce se vor popula zonele de pe hartă, împărțite pe județe cu aceste categorii.

harta comunitatii stejarmasiv.ro mesteri ateliere designeri
harta comunitatii stejarmasiv.ro mesteri ateliere designeri

La sectiunea de Termeni și Condiții de utilizare a hărții veți găsi mai multe informații despre scopul acestui demers.

mester in lemnDupă mai bine de 3 ani de existență a acestui blog/reviste online am ajuns să contactăm și să fim contactați de mulți oameni pricepuți în acest domeniu, de prelucrare a lemnului. Unii dintre ei sunt persoane individuale care lucrează pe cont propriu, alții dețin mici ateliere de mobilă la comandă. Cunoaștem arhitecti sau case de design care au o afinitate pentru lemn și sunt convins că mulți dintre cititorii acestui blog caută soluții pe care cei enumerați mai înainte le pot oferi. Îmi doresc să ofer ocazia ca folosind această hartă atât cei care lucrează lemnul cât și cei care au nevoie de priceperea lor să ajungă mai ușor în contact unii cu alții.

Multe dintre solicitările primite sunt referitoare la alte secțiuni din industria de prelucrare a lemnului decât cea în care activăm noi. Pe catalogul https://www.mobelamadeus.ro/ puteți găsi mese și scaune plus o mică parte de corpuri, din cele pe care le producem preponderent pentru export, dar dintre care putem livra și în Romania în limita dimensiunilor și modelelor deja aflate în producția de serie.

scule pentru lemn
scule pentru lemn

Lemnul acoperă o plajă mult mai vastă, nici nu cred că aș putea enumera intreaga paletă fără să omit ceva, de aceea mi-aș dori să ajungem ca această comunitate să se închege aici, pe stejarmasiv.ro, gratuit. Tot ceea ce le cer celor care doresc să arate ce pot face, din cele 4 categorii menționate este să își ofere pe lângă datele de identificare directe, care vor fi afișate, și portofoliul de lucrări, sau ceea ce consideră că îi reprezintă cel mai bine.

stiati ca?Credibilitatea unei oferte în aceste zile este foarte îndoielnică și am convingerea că imaginile și descrierea propriilor lucrări sunt cele mai edificatoare. Reclama prin care suntem îndemnați să cumpărăm pentru că este redus ceva ne transformă în profitori de discount-uri fără a mai cerne dacă ceea ce cumpărăm ne este necesar sau doar vrem să nu pierdem șansa de a cumpăra la un pret mai mic. Lemnul nu este așa, priceperea nu se vinde pe bani reduși, la promoție sau la Black Friday. Sper că v-ați lămurit în timp cât de mult durează un articol produs în masă, care a ajuns să fie mega-redus la preț.

Utilizarea hărții începe cu înregistrarea fiecăruia în funcție de ceea ce dorește de la hartă.

harta mesterilor in lemn

Dacă ești vizitator, interesat să găsești pe cineva care poate răspunde afirmativ la solicitarea ta, atunci nu va trebui să completezi ulterior și secțiunea de portofoliu. Un vizitator se poate loga foarte ușor cu profilul de Facebook, pentru rapiditatea accesării hărții.

Citește și despre – Raportul emis de Consiliul Concurenței despre lemnul de foc

Un meșter, atelier sau designer ori arhitect, după înregistrare, va trebui să completeze și secțiunea de Portofoliu pentru a apărea cu datele de contact afișate la selectarea unui județ. Pretind și ofer seriozitate în completarea acestor câmpuri pentru că vă vor defini și vor fi cele care vor determina pe cineva să vă contacteze. În același timp rog firmele producătoare, fabricile sau companiile de distribuție din domeniul mobilei să nu se obosească să parcurgă acești pași pentru că nu facem reclama gratuită. Tot ceea ce îmi doresc este să sprijin meseriile liberale, individuale și voi aprecia după aproba/publica după aprecierea mea personală intrările pe aceste segmente.

harta inregistrare mesteri Romania

Doresc sprijinirea afacerilor mici, a celor care muncesc realmente, a celor pricepuți în prelucrarea sau folosirea lemnului dar mai puțin familiarizați cu Internetul, care nu pot sau nu stiu să își facă un site propriu. Vă rog nu abuzați de acest demers, este destinat să fie de folos nu sa fie în folosul celor care caută chilipirul in promovarea online.

Harta va fi vizibilă doar celor care se înregistează, acest efort fiind minimul necesar pentru a o accesa. După înregistrare, Portofoliul poate fi adăugat din secțiunea superioară a paginii cu harta.

portofoliu pe harta mesterilor

După trimiterea imaginilor și a textului care descrie lucrarea voastră, această înregistrare va fi editată și pubicată după o revizie din partea mea, directă. Eu, Calin Pop, sunt răspunzător direct pentru aprobarea sau respingerea la publicare a unei înregistrări sau a unui articol de portofoliu.

Ulterior, fiecare membru al acestei comunități, în afară de vizitatori, se va regăsi pe hartă, la selecția județului unde a ales să fie înregistrat. Afișarea intrărilor se va face sub harta. Acest blog are ca platformă de bază WordPress, de aceea e posibil ca performantele grafice să nu fie cele mai spectaculoase. Sper să fie în principal utile și edificatoare.

harta cu mesterii din Maramures
harta cu mesterii din Maramures

Vine iarna, un slogan dintr-un film drag mie, dar care se potrivește de minune aici – va fi timp pentru stat pe lângă sobă și de răsfoit internetul, pozele de la lucrări și de făcut planuri și demersuri care pe timp de vară poate nu au avut loc în programul încărcat. Orice nelămurire ati avea puteți să-mi scrieți pe adresa calin@stejarmasiv.ro.

Mi-aș dori ca peste un an să avem o comunitate numeroasă și activă, primul pas l-am făcut, sper să fie apreciat și folosit.

Cu drag, pentru cei care iubesc lemnul și muncesc.

harta cu mesterii din Maramures
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Excelenta initiativa, este un pas concret pentru micii intreprinzatori care prelucreaza lemnul cu dragoste si folos, precum si a celor care doresc sa achizitioneze astfel de produse.

  2. #2 Comentariu nou

    Nu merge popup-ul pentru inregistrare! Cand se deschide este Ok , insa cand incerci sa scroll down sa termini de completat formulrul ramane blocat pe partea de sus a formularului.