Grinda de lemn pentru semineu

lemn masiv

In incercarea de a traduce din engleza unii termeni care nu ne apartin istoric am ajuns sa denumesc ceea ce poarta denumirea de Fireplace Mantel – grinda de lemn pentru semineu. Semineul in forma lui cunoscuta azi este compus din vatra de ardere, cosul de fum cu camera de aer, bordura decorativa de deasupra picioarelor ce incadreaza vatra, suprastructura decorativa pentru imbracarea cosului, gurile de aer pentru incalzire.

lemn masiv

Pentru partea decorativa, stilul rustic recomanda o grinda superioara din lemn masiv, solid, impresionant atat prin forma, care este clasica, ci prin calitatea lemnului folosit. Variantele de lemn cu fibra in doua sau mai multe culori sunt preferate. Cei care aleg si prelucreaza lemnul pentru grinda, sunt un fel de artisti mineri, care cauta in trunchiul unui copac, dupa semnele exterioare, minunea ce va face dintr-un semineu o capodopera.

Dintre ideile pe care le-am gasit, unele merita ceva mai multa atentie, poate veti descoperi perspective ce nu v-au traversat gandurile pana acum.

lemn masiv

grinda de lemn

lemn masiv

lemn masiv

lemn masiv

semineu

semineu clasic

vatra semineului

Cu drag, de cald si vin fiert cu scortisoara

grinda de lemn
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →